SIRIS-tv zendt op zaterdag 1 en zondag 2 september het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Kringoogstdankfeest in Someren-Eind:

ZLTO Someren organiseert dit jaar het kringoogstdankfeest voor regio de Peel. Dat gebeurt op zondag 2 september in de pastorietuin aan de Nieuwendijk in Someren-Eind. Het feest begint met een oogstdankviering, gevolgd door een Zummers Foodfestival. Henriëtte Driessen en Jan Martens van ZLTO Someren vertellen hoe deze dag er uit komt te zien.

Die Heise Bierfesten 2018:

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus werden in Someren-Heide voor de elfde keer Die Heise Bierfesten gehouden. Op zaterdag was de wedstrijd tussen de diverse 'schutten'.

Royal Canin Springconcours Manege Heijligers:

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus werd op het buitenterrein van manege Heijligers in Asten het Royal Canin Springconcours gehouden. Paardenliefhebbers genoten drie dagen lang van de paarden en hun ruiters.

Pastorie is van Someren-Eind:

Het heeft een tijdje geduurd, maar uiteindelijk zijn het parochiebestuur en de initiatiefgroep tot overeenstemming gekomen over de toekomst van de pastorie in Someren-Eind. Beide partijen hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Bart de Groot, Maurits Leesberg en Hans Toonders vertellen over wat de toekomst zou kunnen zijn voor de pastorie en de pastorietuin.

Asten Nu en Gemeentenieuws - De Week van de Alfabetisering:

In Asten Nu en Gemeentenieuws, de voorlichtingsprogramma van de gemeenten Asten en Someren, aandacht voor de Week van de Alfabetisering, die van 3 tot en met 9 september plaats vindt. Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboek problemen aan. De gemeenten Asten en Someren doen mee met deze week.

Het programma deel 2:

Jan van Hoek blijft Jan van Hoek:

Café-zaal Jan van Hoek aan de Markt in Asten komt in andere handen. Op zaterdag 1 december nemen de nieuwe eigenaren de zaak over van Peter en José van Hoek. Jan van Hoek is een begrip in de regio en bestaat al meer dan vijftig jaar. 

Zwemseizoen ten einde:

Openluchtzwembad De Diepsteeckel in Someren is weer gesloten. Het zwemseizoen zit er weer op. Op vrijdag 31 augustus sloot zwemclubje De Spetters het seizoen feestelijk af.

Opnames Van Zummere en nie Baang:

Op zondag 19 augustus werden op de Strabrechtse Heide in Lierop filmopnames gemaakt van de historische veldslag tussen Someren en Helmond, die te zien zal zijn in de speelfilm ‘Van Zùmmere en nie Baang’. De film ‘Van Zùmmere en nie Baang’ wordt geproduceerd door De Peelpioniers, die een groep van ruim honderd enthousiastelingen bijeengebracht hebben om samen de film te maken.

Start seizoen Klassiek in De Ruchte 2018:

Op zondag 16 september start het nieuwe seizoen van Klassiek in De Ruchte. Susanne Leenhouts en Anneke van Zanten vertellen over wat we dit seizoen kunnen verwachten in de foyer van De Ruchte in Someren.

Asten Nu - Eénrichtingsverkeer in de Prins Bernhardstraat:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor een proef die de gemeente gaat doen in de Prins Bernhardstraat. In die straat wordt namelijk tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Niet meer in de uitzending van SIRIS-tv (omdat het evenement reeds van start is gegaan):

Opbouw Misty Fields 2018:

Op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september wordt in het buitengebied het Misty Fields Festival gehouden. Het festival is vooral bekend vanwege de gezellige relaxte sfeer en de bijzondere line-up. Bestuurslid Rudolf Geurink en programmeur Marco Verberne vertellen wat we kunnen verwachten.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 31 augustus 2018 | 20.11 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 september 2018 | 07.09 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub