Hoogveenfestival bij Buitencentrum de Pelen

Op zaterdag 15 september wordt tussen 10.00 en 17.00 uur het Hoogveenfestival gehouden op het terrein van het Buitencentrum de Pelen.

Het festivalterrein is bij het Buitencentrum de Pelen, Moostdijk 15 in Ospel. Hier kun je verhalen horen over de bijzondere turfgeschiedenis, zelf een knuppelbrug bouwen, broodjes bakken op houtvuur en zien hoe hoogveen kan groeien. Er zijn ook activiteiten bij het Biologisch station Mariapeel, Koolweg 36a in Helenaveen.

Vanaf beide locaties kan je de Walk of Veen lopen. Deze leuke wandeling van 3 of 8 km loopt langs de bijzondere plekjes van de Groote Peel of de Mariapeel. De wandeling is geschikt voor jong en oud. Tijdens deze wandeling krijg je naast een mooi uitzicht op de Peel ook informatie over de verschillende vogels in het gebied, de turfgeschiedenis en hoogveen. 

De Walk of Veen kan vanaf twee startpunten gelopen worden. In het eigen tempo en de hele dag door.

Tijdens het Hoogveenfestival worden tevens de werkzaamheden in de Groote Peel officieel afgesloten met bestuurders van Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg, Waterschap Aa en Maas en Staatsbosbeheer. Dit doen ze met een gezamenlijke lunch tijdens het hoogveenfestival.

Tijdens de lunch gaan bestuurders met elkaar en met bewoners in gesprek over de Peel en het hoogveenherstel. Als aanwezigen hierbij willen aansluiten kunnen ze een voucher halen voor de lunch bij de informatiestand op het festivalterrein. Er zijn circa vijftig plaatsen gratis beschikbaar. Vragen aan bestuurders over de hoogveenprojecten kunnen tijdens de lunch gesteld worden.

Het Hoogveenfestival wordt georganiseerd door Provincie Noord-Brabant, Staatsbosbeheer en Waterschap Aa en Maas Afgelopen jaren hebben deze partijen hard gewerkt in de Groote Peel, Mariapeel en Deurnsche Peel om het hoogveen te kunnen herstellen. De werkzaamheden zijn dit voorjaar afgerond. Tijdens het festival is te zien wat er allemaal gerealiseerd is.

 


Trefwoorden: hoogveenfestival buitencentrum de pelen
Geplaatst

zondag 02 september 2018 | 18.20 uur

Laatst gewijzigd

zondag 16 september 2018 | 07.33 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub