SIRIS.nl

Zestigjarig jubileum Vrouwen Centraal Someren

Op vrijdag 14 september viert vrouwenorganisatie Vrouwen Centraal uit Someren het zestigjarig bestaan.

De vereniging werd in 1958, onder leiding van Mia Loomans-van Bree, opgericht onder de naam Katholiek Vrouwen Gilde.

Er werden in die tijd activiteiten ontwikkeld zoals verdiepingsdagen, gezinscursussen, bedevaarten en ook sociaal-charitatieve activiteiten zoals ziekenbezoek, welfarewerk, excursies en lezingen.

In de loop van de jaren is veel veranderd in de samenleving en de positie van de vrouw daarin. In 2015 werd de naam van de vereniging gewijzigd in Vrouwen Centraal. Er kwam een nieuw logo én een website: www.vrouwencentraal.nl.

Vrouwen Centraal is nu een open vereniging, toegankelijk voor álle vrouwen uit Someren en omstreken. Momenteel telt de vereniging 125 leden. Een groot aantal leden is lid van een van de subclubs: twee leesclubs, drie museumclubs, een zondagmiddagclub en een muziekclub.

Daarnaast is er een breed scala aan activiteiten op maatschappelijk en sociaal gebied, zoals presentaties/lezingen, terrasochtenden, excursies, fietstochten en ontmoetingsdagen.

Het jubileum wordt op 14 september gevierd bij Hotel Centraal in Someren.

Tijdens die viering wordt een aantal jubilarissen gehuldigd. Dat zijn Tonny van Dongen, Jo de Haas, Mia Loomans en Diny Verdonschot (60 jaar lid), Bep Fleuren en Nelly Oomen (50 jaar lid) en Anny van Gestel (25 jaar lid).