SIRIS-tv zendt op zaterdag 8 en zondag 9 september het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Zummers Triduüm in Someren-Heide:

Op dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 september werd in gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide het Zummers Triduüm gehouden. Dat heette voorheen het Ziekentriduüm. Gedurende die drie dagen waren er enkele vieringen en er was veel amusement. Het Zummers Triduüm werd op donderdag afgesloten met de Mariahulde en de zegening.

De Tour Der Ongeschoren Benen Classic:

In Lierop ging op zondag 2 september de derde Tour der Ongeschoren Benen Classic van start. Het deelnemersveld van deze toertocht was indrukwekkend met diverse bekende artiesten en oud-beroepswielrenners. De deelnemers werden op sportpark De Renkant gepresenteerd door de bekende wielerspeaker Cees Maas. Daarna maakten de toerrijders een rondje door Lierop. Na dit rondje fietsten de deelnemers door het Limburgse land naar Valkenburg. Op de Cauberg lag de finish.

Interview Guus Meeuwis met Leo Alkemade:

Na afloop van de derde Tour der Ongeschoren Benen Classic in Valkenburg maakte Guus Meeuwis 'namens SIRIS' een interview met de andere deelnemer Leo Alkemade, bekend van o.a. Sluipschutters, Toren C en Missie Aarde.

Nieuw theaterseizoen De Ruchte:

Op vrijdag 14 september start De Ruchte in Someren met het nieuwe theaterseizoen. Het wordt dit jaar een bijzonder seizoen.

Cheque overhandiging Zummers Triduüm:

Op donderdag 6 september reikte de Gemeenschapslijst een cheque uit aan het Zummers Triduum. De opbrengst heeft alles te maken met de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Kringoogstdankfeest in Someren-Eind:

ZLTO Someren hield op zondag 2 september het kringoogstdankfeest voor regio de Peel. Die vond plaats in de pastorietuin aan de Nieuwendijk in Someren-Eind. Het feest begon met een oogstdankviering met als thema ‘Wat eten we vandaag?’. Aansluitend aan de viering was er een Zummers Foodfestival, waar jong en oud letterlijk en figuurlijk kon proeven van wat agrarisch Someren allemaal te bieden heeft.

Bierdoppeninleverdag in Someren:

Op zondag 9 september houden jongerencentrum Comeet, het Bierdoppenfestival Someren, de kasteleins van het Wilhelminaplein en de OVS de tweede Bierdoppeninleverdag. Dit evenement vindt plaats op het Wilhelminaplein. Hier kunnen mensen uit hele land hun gespaarde bierdoppen inleveren voor het goede doel. Eduard Wijlaars geeft tekst en uitleg.

Gemeentenieuws - Informatiebijeenkomst woningbouwplan Groote Hoeven:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren aandacht voor woningbouwplan Groote Hoeven in Someren. De gemeente Someren houdt op dinsdag 18 september een informatiebijeenkomst over deze meest duurzame wijk van Someren. Wethouder Guido Schoolmeesters geeft tekst en uitleg.

Het programma deel 2:

Nieuwbouw Veterinair Centrum Someren:

Het Veterinair Centrum Someren aan de Slievenstraat in Someren heeft een grootscheepse verbouwing achter de rug. Er is een volledig nieuw pand opgetrokken dat, samen met de oudere gedeeltes die zijn blijven staan, de nieuwe praktijk vormen. Het veterinair centrum houdt op zaterdag 8 september een open dag van 11.00 tot 16.00 uur.

Opening expositie Elfri van der Weerden:

In het gemeentehuis in Someren tot en met 14 december een expositie te zien van schilderijen van Elfri van der Weerden uit Someren. De expositie werd op donderdag 6 september geopend door wethouder Guido Schoolmeesters.

Stichting BurgerSchuldHulp Asten-Someren:

Op dinsdag 4 september werd de Stichting BurgerSchuldhulp Asten-Someren ingeschreven bij notaris Kessels in Asten. Daar waren ook vier van de vijf bestuursleden van de nieuwe stichting bij aanwezig.

Die Heise Bierfesten met René en Janne:

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus werden in Someren-Heide de 11e Heise Bierfesten gehouden. René en Janne deden elke dag verslag van de gebeurtenissen voor en achter de schermen. We volgen deze vloggers.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 08 september 2018 | 07.55 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 14 september 2018 | 18.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub