Motorwegracer Koen Meuffels uit Someren zal de laatste twee WorldSSP 300 races van het seizoen vanwege een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het KTM-Fortron team heeft Victor Steeman gecontracteerd om de eerstvolgende race in Portimâo als vervanger op te treden.

WorldSSP 300 -coureur Koen Meuffels is onlangs tijdens een mountainbiketraining ten val gekomen waarbij hij zijn al gekwetste schouder wederom blesseerde. Hij kreeg absolute rust voorgeschreven.

Dat betekent dat hij de twee races in Portugal en Frankrijk niet zal kunnen deelnemen.

Koen Meuffels: “Tijdens de WK Supersport 300 wedstrijd op het TT Circuit van Assen ben ik ten val gekomen en daarbij mijn schouder geblesseerd. Daarna ben ik wederom op het Italiaans circuit van Imola ten val gekomen waarbij ik weer op die schouder raakte. Het herstel verliep heel voorspoedig en ondanks dat de blessure nog niet helemaal was hersteld kon ik toch racen op het hoogste niveau. Afgelopen maandag ben ik op de mountainbike gaan rijden en ben ik ongelukkig op mijn gekwetste schouder terecht gekomen. Ik voelde meteen dat het niet goed was en ben ik direct naar mijn fysiotherapeut gegaan om naar mijn schouder te laten kijken. Op de röntgenfoto bleek dat de pees was beschadigd en ik voorlopig absolute rust moet nemen om deze heelmaal te laten herstellen. Dit is uiteraard enorm balen was ik was in de race voor de wereldtitel. Dat doet heel veel pijn. Afgelopen weken zijn we gaan met het KTM-Fortron Racing team gaan trainen op de circuits van Portimâo en Magny Cours waar de laatste twee wedstrijden van dit seizoen worden verreden. Dat ging ontzettend goed en gaf mij het nodige vertrouwen voor de Final races van dit seizoen. Mijn droom is uiteengespat. Ik wil graag het KTM-Fortron Team bedanken voor hun support voor het afgelopen jaar. Het is een supermooi jaar geweest waar ik met veel plezier naar terug kijk. Ik wens de coureurs van het team veel succes”.


Trefwoorden: ktm-fortron racing team koen meuffels
Geplaatst

maandag 10 september 2018 | 13.58 uur

Laatst gewijzigd

maandag 10 september 2018 | 13.04 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub