SIRIS-tv zendt op zaterdag 15 en zondag 16 september het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Commissaris van de Koning in Asten:

Commissaris van de Koning Wim van de Donk bracht op donderdag 13 september een werkbezoek aan Asten.

Onthulling Maestro's Someren-Eind:

Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind bestaat in 2019 honderd jaar. In dat jaar zijn er diverse evenementen om dit jubileum te vieren. Het eerste evenement is Maestro 2019. Op donderdag 13 september werden de zes maestro's, die daar aan meedoen, in De Einder door Sjef Wijnen aan de leden van Muziekvereniging Juliana gepresenteerd.

200e Schoolkind bij educatief programma St. Ambrosius:

Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Asten vindt, naast het honingbijen houden, ook educatie aan de gemeenschap en de jeugd in het bijzonder een erg belangrijke taak. Daarom is er binnen de vereniging een werkgroep opgericht die elk jaar verschillende schoolklassen ontvangt bij de bijenhal. Op woensdag 12 september ontving St. Ambrosius het 200e schoolkind van dit jaar bij de bijenhal.

40e European Bell Founders Meeting in Asten:

Van 6 tot 9 september vormde Asten het decor voor de 40e editie van de European Bell Founders Meeting. Klokkengieters uit dertien landen verzamelden zich voor hun jaarlijkse ontmoeting bij Royal Eijsbouts. Daar werden ze rondgeleid door directeur Joost Eijsbouts.

Het programma deel 2:

78e Fokpaardendag Lierop:

Op maandag 17 september wordt in Lierop voor de 78e keer de Fokpaardendag gehouden. Peter van Oijen is voorzitter van de Stichting Fokpaardendag.

Start seizoen Klassiek in De Ruchte 2018:

Op zondag 16 september start het nieuwe seizoen van Klassiek in De Ruchte. Susanne Leenhouts en Anneke van Zanten vertellen over wat we dit seizoen kunnen verwachten in de foyer van De Ruchte in Someren.

Kom gratis meelopen bij ’t Jasper Sport:

Van 15 tot en met 29 september is de Nationale Sportweek met als doel sport en beweging te promoten. In het kader van de nationale sportweek biedt atletiekvereniging ’t Jasper Sport een tweetal gratis meeloopactiviteiten. Voor de beginnende loper wordt een opstartcursus georganiseerd en voor de reeds actieve recreatieve- en wedstrijdloper worden er meeloopavonden gehouden. De opstartcursus startte op maandag 10 september op het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten.

Gemeentenieuws - Informatiebijeenkomst woningbouwplan Groote Hoeven:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor woningbouwplan Groote Hoeven in Someren. De gemeente Someren houdt op dinsdag 18 september een informatiebijeenkomst over deze meest duurzame wijk van Someren. Wethouder Guido Schoolmeesters geeft tekst en uitleg.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 14 september 2018 | 19.33 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 20 september 2018 | 15.19 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub