De winnaars van de hoofdprijs in de loterij van de Burgemeester Wijnenstraatbraderie in Asten zetten deze prijs (één minuut gratis winkelen bij de Plus supermarkt in Asten) in voor een kindertehuis in Gambia, Afrika.

Ze doneren de tegenwaarde van de verzamelde boodschappen aan de stichting Les Amis de Gambie voor het project 'Lekker slapen'.

De stichting Les Amis de Gambie, opgericht door de Nederlandse Sia Jongeneel, opende op 14 januari 2009 met hulp van vele sponsors en vrijwilligers een weeshuis in Gambia. Het doel is hier 25 kinderen een thuis - inclusief goed onderwijs - te geven, zodat ze onbezorgd kunnen opgroeien tot evenwichtige volwassenen met een positief toekomstbeeld.

Behalve dat de kinderen hier een goed thuis krijgen, leren ze dat het belangrijk is samen te bouwen aan een duurzame wereld en een beter klimaat. De energievoorziening in het kindertehuis bestaat uit zonnepanelen en een windmolen. Schoon water komt uit een ‘borehole’ -watertappunt- en op het terrein wordt zoveel mogelijk CO2-neutraal gewerkt en geleefd.

In januari volgend jaar zal het kindertehuis alweer tien jaar geopend zijn. Na zoveel jaar zijn veel spullen dringend aan vervanging toe zoals o.a. de hoofdkussens, kussenslopen en hoeslakens van de 25 kinderen en de in totaal acht werkneemsters (‘moeders’) die ’s nachts in het kindertehuis blijven slapen.

Voor de kinderen en de ‘moeders’ zijn in totaal 66 hoeslakens, 66 kussenslopen en 33 hoofdkussens nodig. Om dit te kunnen betalen heeft de stichting het project 'Lekker Slapen' opgezet. De opbrengst van de een minuut gratis winkelen gaat naar dit project. Dankzij de medewerking van de manager van de Plus supermarkt kunnen de prijswinnaars een mooi bedrag overmaken.

Voor meer informatie over de stichting Les Amis de Gambie en haar werkzaamheden zie www.lesamisdegambie.com/nl.

 

 


Trefwoorden: lekker slapen les amis de gambie braderie burgemeester wijnenstraat plus supermarkt sia jongeneel
Geplaatst

vrijdag 14 september 2018 | 11.54 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 14 september 2018 | 17.10 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub