CDA Asten stelt vragen over blaastesten op Varendonck College

Het CDA Asten is bezorgd over het alcoholgebruik onder jongeren tot 18 jaar, gelet op de recente bekendmaking van het Varendonck College dat zij blaastesten gaan invoeren om overmatig alcoholgebruik onder scholieren tegen te gaan.

De fractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Afgelopen week maakte de rector van het Varendonck College bekend dat ze blaastesten gaan invoeren om overmatig alcoholgebruik onder leerlingen te signaleren en tegen te
gaan. Een forse maatregel, zo vindt de CDA-fractie.

Gemeenteraadslid Daniƫl van Schijndel: ''We zijn geschrokken van het feit dat zulke maatregelen blijkbaar nodig zijn. We vinden het een moedig besluit van het Varendonck die de discussie rondom alcoholgebruik onder jongeren nieuw leven geeft, maar niettemin schokkend. We willen van het college weten wat zij van deze aanpak vinden, maar vooral ook of de gemeente Asten voldoende doet om alcoholmisbruik onder jongeren tegen te gaan. Dat er al langer sprake is van overmatig alcoholgebruik in de gemeente is al langer bekend, na recente onderzoeken van o.a. de GGD, maar dat de situatie vraagt om dergelijke maatregelen is verontrustend''.


Trefwoorden: cda asten varendonck college blaastest alcoholgebruik
Geplaatst

zaterdag 15 september 2018 | 07.55 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 15 september 2018 | 10.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub