SIRIS.nl

Is SV Someren klaar voor de competitiestart?

Op zondag 23 september gaat de voetbalcompetitie weer van start.

SV Someren had een aardige seizoensvoorbereiding, die een puntendeling opleverde tegen de eersteklassers Venlosche Boys en Veritas. De wedstrijden tegen Oranje Zwart (4-1) en Sparta ’18 (2-0) werden winnend afgesloten.

Op zondag 16 september leed Someren haar eerste nederlaag tegen Heer (Maastricht) en daarmee was het bekeravontuur voor Someren meteen ten einde.

De nieuwe coach Dominik Vergoossen heeft een meer aanvallend spelconcept voor ogen dan de laatste jaren in Someren gebruikelijk was. De toeschouwers lijken dat concept te waarderen, omdat het meer kijkplezier kan opleveren. Maar de nieuwe speelstijl brengt ook risico’s met zich mee als het niet goed wordt uitgevoerd. Een foutieve pass of balverlies op het middenveld kan meteen fataal zijn, zeker tegen tegenstanders die beschikken over snelle aanvallers. Er lijkt nog wat werk aan de winkel om het Somerense team helemaal vertrouwd te maken met deze andere speelstijl.

Op zondag 23 september is Marvilde de tegenstander. De Veldhovenaren beschikken de laatste jaren over een vaandelteam dat mee kan draaien in de top van de tweede klasse. In het vorige seizoen eindigde Marvilde in de competitie achter Someren, maar in de laatste wedstrijden was de focus in Veldhoven vooral gericht op het bereiken van de halve finale van de districtsbeker en dat lukte! In augustus speelde Marvilde voor het eerst in haar historie een wedstrijd in de Toto KNVB-beker. In Rijswijk werd na verlenging nipt verloren van Te Werve.

Someren-Marvilde eindigde vorig seizoen in 0-0. Hopelijk slaagt de ploeg van Dominique Vergoossen er deze keer in om de drie punten in eigen huis te houden.

Om 14.30 uur zal scheidsrechter Van Dongen het eerste fluitsignaal laten horen.