SIRIS-tv zendt op zaterdag 22 en zondag 23 september het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

78e Fokpaardendag in Lierop:

Op maandag 17 september werd in Lierop voor de 78e keer de Fokpaardendag gehouden.

Toon Manders koning Gilde St. Antonius Abt:

Toon Manders uit Someren is de nieuwe koning van gilde Sint Antonius Abt uit Lierop. Het koningsschieten vond op maandag 17 september plaats op schietterrein De Roovere. Toon schoot de houten vogel naar beneden met de 204e kogel.

Hondenplons zwembad de Diepsteeckel:

Openluchtzwembad De Diepsteeckel in Someren sloot op zondag 16 september voor de vijfde keer het zwembadseizoen af met een hondenplons. De honden en hun baasjes genoten weer volop.

Bouw vijf sociale huurwoningen van start:

Aan het Gildeplein in Lierop gaat WoCom vijf energiezuinige, sociale huurwoningen bouwen. Het officiële startsein voor de bouw werd op donderdag 20 september gegeven door wethouder Guido Schoolmeesters en Paui van Rixtel, manager Vastgoed WoCom.

Jubileumviering 60 jaar Vrouwen Centraal:

Op vrijdag 14 september vierde vrouwenorganisatie Vrouwen Centraal uit Someren het zestigjarig bestaan. Het jubileum werd gevierd bij Hotel Centraal in Someren. Tijdens die viering werd een aantal jubilarissen gehuldigd.

Het programma deel 2:

Laatste zomerdag:

Het is nu herfst. De laatste zomerdagen waren ook echt zomers. Droog en warm. In het Witven en het Starven is geen water te bekennen. Dat is de andere kant van de medaille.

Laatste eucharistieviering St. Jozefkerk:

Op zondag 23 september om 11 uur zal voor de laatste keer een eucharistieviering worden gehouden in de Sint Jozefkerk in Someren-Heide. Ruim 57 jaar zijn er in deze kerk vieringen gehouden. Het besluit om de Sint Jozefkerk op termijn te sluiten was al in 2014 uitgesproken; nu wordt overgegaan tot daadwerkelijke sluiting.

Tim en Toon klaar voor Euroskills 2018:

Tim Klessens uit Someren en Toon Hesius uit Lierop vertegenwoordigen ons land tijdens de zesde editie van EuroSkills: het ‘EK voor beroepen' dat van 26 tot en met 28 september plaatsvindt in Boedapest. De nationale kampioenen Metselen en Tegelzetten maken deel uit van Team Nederland. Tim en Toon leren bij ROC Ter AA/Bouw Infra Mensen Mierlo. Op dinsdag 18 september kwamen burgemeester Dilia Blok en wethouder Guido Schoolmeesters daar de beide kampioenen succes toe wensen voor hun Europese kampioenschappen. 

Rondleiding SIR-55-woningen:

Het SIR-55-project, bestaande uit drie geschakelde bungalows aan de Loostreeplaan in Someren-Noord, wordt eind september opgeleverd, Daarom werden de drie bungalows op donderdag 20 september, vóór de oplevering, door de bouwers en vertegenwoordigers van de gemeente Someren bezichtigd.

Kermis Lierop:

Lierop kermis is weer voorbij. Het fraaie nazomerweer droeg bij aan een gezellige kermis. Vooral de jeugd vermaakte zich opperbest.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 21 september 2018 | 13.22 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 28 september 2018 | 21.30 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub