Aan het Gildeplein in Lierop gaat WoCom vijf energiezuinige, sociale huurwoningen bouwen.

Het officiële startsein voor de bouw werd op donderdag 20 september gegeven door wethouder Guido Schoolmeesters en Paul van Rixtel, manager Vastgoed bij WoCom. Zij legden de eerste stenen.

Het project bestaat uit vijf grondgebonden sociale huurwoningen in twee verschillende typen. Drie van deze woningen hebben één bouwlaag met kap. Ze beschikken over twee slaapkamers op de eerste verdieping en een vlizotrap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens.

De andere twee woningen hebben twee bouwlagen met kap. Ze beschikken over drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor drie- of meerpersoonshuishoudens.

WoCom heeft voor dit project een duurzaamheidsambitie die verder gaat dan het Bouwbesluit. De woningen worden als energieneutrale woningen gebouwd waarbij er geen gasaansluiting meer aanwezig is. Een energieneutrale woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt als gebouwgebonden wordt verbruikt. De bewoner betaalt alleen nog het eigen energieverbruik. De energierekening is dus fors lager dan bij een reguliere woning.

Aannemersbedrijf Vlassak uit Budel gaat deze vijf woningen, in opdracht van woCom, bouwen.


Trefwoorden: wocom gildeplein wethouder guido schoolmeesters paul van rixtel
Geplaatst

vrijdag 21 september 2018 | 13.22 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 oktober 2018 | 18.05 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub