NWC begint competitie met thuisduel tegen Ysselsteyn

Na een uiterst succesvolle en productieve voorbereiding start dan zondag 23 september voor NWC eindelijk weer de voetbalcompetitie.

NWC neemt het in Asten op tegen Ysselsteyn.

Trainer Roel Nabuurs mag tevreden zijn over de voorbereiding die hij met zijn ploeg heeft beleefd. Oefenduels tegen derdeklasser Hapert en eersteklasser Deurne werden knap gewonnen met respectievelijk 5-0 en 2-4 en in de beker kwalificeerde NWC zich gemakkelijk voor de volgende ronde. De Astenaren hadden weinig moeite met Heythuysen, RKSVO en Egchel en scoorden er lustig op los. Liefst zestien doelpunten werden gemaakt in de beker, waarvan zeven tegen het volledig kansloze Egchel.

NWC trad weliswaar aan tegen opponenten die uitkomen op lagere niveaus, maar kon flink aan het zelfvertrouwen werken. De meest productieve spelers in de voorbereiding waren nieuweling Jeremias Carlos David (vijf treffers) en Tijs van Tilburg (vier treffers). Ten opzichte van vorig seizoen lijkt het doelpuntenprobleem, waardoor NWC eigenlijk degradeerde, dus verholpen. Nu is het zaak om dat offensieve enthousiasme ook in de competitie te tonen, om te beginnen dus tegen Ysselsteyn.

De bezoekers zijn relatief onervaren in de derde klasse. Vorig seizoen eindigde Ysselsteyn zeer knap als zesde nadat men sinds begin jaren negentig niet meer op dit niveau uitkwam. Saillant detail is dat de hoofdcoach van Ysselsteyn, Ruud Jenneskens, eveneens actief is in Asten. Hij is hoofd jeugdopleidingen bij NWC. Voor Jenneskens zal het een extra speciale wedstrijd worden op het voor hem dus bekende sportpark 't Root.

De Limburgers slaagden er niet in om zich te plaatsen voor de knock-outfase van het bekertoernooi. De withemden eindigden als tweede achter groepswinnaar BEVO, met als nummers drie en vier Merselo en SVOC'01.

Op een feestelijk sportpark zal NWC uiterst gemotiveerd zijn om voortvarend van start te gaan in een seizoen waarin de oranjehemden mee willen doen om de prijzen.

De wedstrijd, die wordt geleid door arbiter Metsemakers, start om 14.30 uur.

 


Trefwoorden: nwc ysselstein
Geplaatst

vrijdag 21 september 2018 | 12.01 uur

Laatst gewijzigd

zondag 17 maart 2019 | 19.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub