Op zondag 23 september was Ysselsteyn de tegenstander van NWC op sportpark 't Root in Asten.

Er werd voor de eerste keer in competitieverband gevoetbald op het nieuwe kunstgrasveld. Jammer dat de weergoden niet meewerkten want het water viel met bakken uit de hemel. Het bestuur van NWC had er alles aangedaan om er een mooie opening van te maken, maar helaas ging dat door de weersomstandigheden niet door.

Wat wel doorging was de aftrap van het oudste en jongste spelend lid. Het was een prachtig gezicht en werd dan ook begeleid door een hartelijk applaus van publiek dat op de eerste wedstrijd was afgekomen.

NWC begon meteen goed aan de wedstrijd en al in eerste minuut was er een mooie kans voor Mark Bosch. De bal ging net voorlangs. In de twaalfde minuut was er weer een prachtige aanval. Chesron Geuns werd in stelling gebracht. Helaas voor NWC en hem redde doelman Mark Swinkels. Hij sloeg de bal geweldig uit het doel. In minuut 33 kwam NWC goed weg na een mooie aanval van Ysselsteyn, maar de bal ging voorlangs.

In de 38e minuut 38 kreeg de goedspelende Thijs van Tilburg een mooie kans, maar helaas ook hij miste. NWC had geen geluk met het afmaken van de kansen. In de 45e minuut was er een schitterend schot van Ruud Leenen op de paal.

De ruststand was 0-0.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het spel werd er niet beter op. Het veld kreeg veel water te verwerken en dat kwam het voetbal niet ten goede. In de 61e minuut Douwe Hurkmans in het veld voor de moegestreden Daan Hendrix. Meteen na de wissel kwam NWC goed weg na een gevaarlijk opgezette aanval van Ysselsteyn. De doelman van NWC Gijs Brusewitz redde uitstekend.

In de 65e minuut was het dan wel raak na een prachtige aanval die werd opgezet vanuit het middenveld. Cherson Geuns zag de vrijlopende Jeroen van Deursen en die rondde op een geweldige wijze af, 1-0. In de 76e minuut was Ysselsteyn weer gevaarlijk. |De bal ging voorlangs.

In de 77e minuut Teun van Erp in het veld voor Thijs van Tilburg. Echte mogelijkheden bleven verder uit en zo kan NWC de eerste drie punten bijschrijven.

Opstelling NWC: Gijs Bruzewitz (doelman), Luuk Castelijns, Ruud Leenen, Mark Bosch, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen, Merijn van Brussel, Thijs van Tilburg, Timo Janssen, Cherson Geuns, Daan Hendrix.

 


Trefwoorden: nwc nwc asten ysselsteyn jeroen van deursen
Geplaatst

maandag 24 september 2018 | 10.03 uur

Laatst gewijzigd

maandag 24 september 2018 | 13.39 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub