Op zondag 23 september werd voor de laatste keer een eucharistieviering gehouden in de St. Jozefkerk in Someren-Heide.

Deze laatste viering werd voorgegaan door kapelaan Harold van Overbeek en muzikaal verzorgd door het Jozef-Pauluskoor, vocal group Heart & Soul en Muziekvereniging Someren-Heide.

Vervolgens werd onder begeleiding van de muzikale klanken van de muziekvereniging het St. Jozefbeeld overgebracht van de kerk naar de St. Jozefkapel waar het een nieuwe plek krijgt.

Ter afsluiting was iedereen welkom in gemeenschapshuis De Bunt waar onder het genot van een kopje koffie werd teruggeblikt middels foto’s op het katholieke verleden.

Gedurende bijna 82 jaar zijn in Someren-Heide vieringen gehouden: de eerste 24 jaar vanaf de inzegening op 21 december 1936 in de houten noodkerk en vanaf 20 maart 1961, nu ruim 57 jaar, in de huidige karakteristieke St. Jozefkerk.

Vele verenigingen zijn op initiatief en met ondersteuning van de toenmalige pastoor of kapelaan opgezet en zorgen nog steeds voor een levendige dorpsgemeenschap waar voor eenieder iets te vinden is. Dit alles dankzij de orde van de Priesters van het H. Hart van Jezus die in 1935 in de persoon van pastoor Graat de oprichting van een nieuwe parochie voor Someren-Heide oppakten tot het afscheid van pastoor Somers in 2009.

De katholieke kerk zorgde in Someren-Heide, naast de zorg voor de ziel en zaligheid van de parochianen, voor de verbintenis en saamhorigheid aangezien de bewoners uit diverse windstreken als pioniers kwamen aangewaaid.

 

 


Trefwoorden: sint jozefkerk laatste eucharistieviering kapelaan harold van overbeek
Geplaatst

maandag 24 september 2018 | 20.18 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 25 september 2018 | 07.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub