SIRIS.nl

Bladinzameling in de gemeente Asten

Vanaf 1 oktober plaatst de gemeente Asten bladkorven op vastgestelde locaties binnen de bebouwde kom van Asten, Heusden en Ommel.

Deze korven blijven tot het einde van het jaar staan. In deze korven, die enkel bestemd zijn voor blad van bomen en struiken, kunt u uw bladafval deponeren. Het is niet toegestaan om hierin snoeiafval, grond, of ander materiaal te deponeren. Indien dit wel gebeurt, wordt de korf verwijderd.

De korven worden wekelijks machinaal geleegd. Is de korf vol? Dan mag u het bladafval ernaast deponeren. Bladkorven die door particulieren zijn geplaatst worden niet leeggemaakt en verwijderd.

Wilt u blad aanbieden en/of woont u buiten de komgrenzen dan kunt u dit vanaf 1 oktober tot en met 26 januari gratis doen bij de milieustraat op vertoon van uw milieupas. Ander tuinafval of blad gemengd met tuinafval is tegen betaling.

Ook de veegwagen wordt ingezet om het blad zoveel mogelijk van de straat te vegen. Dit gebeurt tussen 29 oktober en 9 november en tussen 10 en 21 december.

Een andere manier om van het bladafval af te komen is het verzamelen in eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en verbetert uw grond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente Asten, tel. 0493-671212.

Meldingen kunt u doen op www.asten.nl.