NWC in slotfase langs Baarlo

NWC uit Asten heeft ook de tweede competitiewedstrijd met 0-1 gewonnen.

De oranjehemden waren tegen Baarlo de bovenliggende partij, maar sloegen pas in het laatste deel van het duel toe via Jeremias Carlos David.

Baarlo had iets recht te zetten na de 1-0-nederlaag bij IVO op zondag 23 september. De roodhemden kwamen met de juiste mentaliteit het veld op, maar voetballend was NWC veruit de betere partij. Met een flinke dosis energie en wilskracht probeerden de Limburgers het elftal van Roel Nabuurs te bestrijden en dat lukte, vooral voor rust, zeer behoorlijk. NWC was te onrustig aan de bal en had te veel slordige momenten in het spel om Baarlo vroegtijdig pijn te doen. Het meest opwindende moment vond na twintig minuten plaats, toen scheidsrechter Reddy na een klein opstootje besloot om een staflid van Baarlo met rood achter de reclameborden te zetten wegens aanhoudend commentaar. Tien minuten later creëerde NWC de eerste doelrijpe kansen via Jeremias Carlos David en vervolgens Douwe Hurkmans. Zij profiteerden beiden niet van een foutje van doelman Jeffrey Schouenberg, die een hoge bal plots losliet. Hier kwam Baarlo met de schrik vrij.

In de tweede helft ging NWC iets opportunistischer spelen en werden meer en meer risico's genomen om vaker voor het vijandelijke doel te verschijnen. Nog steeds was het spel niet overtuigend, maar tot grote mogelijkheden kwamen de gasten wel. Een aantal keren zelfs. Zo had Chesron Geuns de 0-1 op zijn schoen na voorbereidend werk van Jeroen van Deursen, maar de spits zag Schouenberg knap redding brengen. Tijdens het volgende gevaarlijke moment kapte Geuns zich enkele keren goed vrij, maar was het Timo Janssen die de trekker vervolgens niet overhaalde. Baarlo vocht voor het puntje en snakte gaandeweg naar het einde, omdat de krachten langzaamaan wegvloeiden. De thuisploeg werd teruggedrongen en werd zelf eigenlijk maar één keer gevaarlijk, al was de poging van linksbuiten Arman Melkonjan niet secuur genoeg om NWC-keeper Gijs Brüsewitz tot wanhoop te drijven. Verder was er eigenlijk maar één team dat de voorsprong verdiende en dat was NWC. De tijd tikte weg, maar in de 83e minuut was het dan eindelijk raak voor de Astenaren. Een snel genomen hoekschop van Jeroen van Deursen belandde bij Janssen, die met een strakke voorzet Carlos David in stelling wist te brengen. Met een hakbal verschalkte hij de Limburgse sluitpost en zette hij NWC op 0-1.

Baarlo bleef knokken voor een resultaat en haalde in de slotminuten alles uit de kast om alsnog de gelijkmaker te produceren. Via lange ballen en vrije trappen hoopte Baarlo iets te forceren, maar zonder succes. NWC was zelf dichterbij een treffer toen goalie Schouenberg mee opstoomde bij dode spelsituaties en Carlos David op het Baarlo-doel afstormde, maar hij kwam net wat kracht tekort om na een solo de bal binnen te schieten. Het deerde NWC niet, want de driepunter kwam niet meer in gevaar. De formatie van Nabuurs wint ook op de tweede speeldag met minimaal verschil en deelt met HBSV en MVC'19 de koppositie in klasse 3C. Op zondag 7 oktober komt Oranje Zwart Helmond op bezoek in Asten.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Timo Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Luuk Castelijns (61' Tijs van Tilburg), Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (90' Daan Hendrix) en Jeremias Carlos David.


Trefwoorden: nwc baarlo jeremias carlos david
Geplaatst

zondag 30 september 2018 | 18.42 uur

Laatst gewijzigd

zondag 04 november 2018 | 18.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub