Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren houdt op zaterdag 6 oktober de jaarlijkse appelactie.

Huis aan huis worden zakken met echte Zummerse eppelkes voor € 4 aangeboden.

Met de opbrengst van de appelactie is De Meerpoel in staat fruitmanden te kopen, die in de week voor carnaval door de Dorstlustige Hoogheid worden bezorgd bij de Somerense zieken. Hierdoor worden ook diegenen, die niet in staat zijn het feest van dichtbij mee te maken, betrokken bij carnaval in De Meerpoel.

Belangstellenden kunnen ook bij de Jumbo en Jan Linders/Lidl terecht. Daar zijn tussen 8.30 en 12.30 uur kraampjes ingericht.

De appelactie is begonnen met een fruitschalenactie in 1974, op initiatief van Prins Frinus I Smits. Destijds werden de zieken van Someren in de nabij gelegen ziekenhuizen bezocht door de Prins en zijn gevolg. Op 1 december 1979 werd, mede op initiatief van Prins Noud I Bennenbroek, voor de eerste keer een appelactie georganiseerd en dat gebeurt nog steeds.

Bij een Somerense appelteler worden appels ingekocht en in zakken van 3 kg huis aan huis in De Meerpoel verkocht. Van de opbrengst worden jaarlijks de kosten betaald, die nodig zijn om de zieken te bezoeken en te verblijden met een fruitschaal. Vanaf 1992 worden de zieken alleen nog thuis bezocht. Een speciale commissie is verantwoordelijk voor de lijst van zieken die bezocht worden. Die lijst wordt met veel zorg samengesteld.


Trefwoorden: appelactie de meerpoel carnavalsvereniging de meerpoel
Geplaatst

vrijdag 05 oktober 2018 | 07.11 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 06 oktober 2018 | 16.20 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub