SIRIS-tv zendt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Opening kinderboekenweek Asten:

Op woensdag 3 oktober werd in Bibliotheek Asten de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Omdat het thema van de Kinderboekenweek dit jaar vriendschap is onder het motto ‘Kom erbij’ zocht de bibliotheek verbinding met de Bonifatiusschool en Woonzorgcentrum Savant de Lisse in Asten. De opening was dit jaar bijzonder omdat Bibliotheek Asten vijftig jaar bestaat.

Producten- en dienstenveiling carnavalsvereniging De Pompers:

De Prinsengarde van carnavalsvereniging De Pompers uit Someren houdt op zondag 7 oktober een producten- en dienstenveiling in Hotel Centraal in Someren. Robert van Lamoen vertelt waarom de veiling gehouden wordt.

Appelactie CV De Meerpoel:

Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren houdt op zaterdag 6 oktober een appelactie. Roland van Bussel vertelt hoe deze actie in zijn werk gaat.

Peellandse Molendag in Den Evert:

Op zondag 7 oktober is het de Peellandse Molendag. Ook molen Den Evert aan de Einhoutsestraat in Someren doet mee met dit evenement. Er zijn demonstraties in de molen, in het museum en op de velden.

Receptie Bibliotheek Asten 50 jaar:

In oktober 1968 opende de Openbare Bibliotheek in Asten voor het eerst haar deuren. Dat betekent dat de Bibliotheek in Asten vijftig jaar bestaat. Op dinsdag 2 oktober hield de bieb een jubileumreceptie voor bibliotheekleden, bezoekers, medewerkers en oud-medewerkers.

Luuk tiende bij Euroskills:

Tijdens EuroSkills, het EK voor beroepen, dat van 26 tot en met 28 september plaatsvond in Boedapest in Hongarije heeft Luuk Isbouts uit Asten de 10e plaats behaald bij de wedstrijd ICT-Beheerder. Luuk studeert aan ROC Ter AA. Daar werd hij op maandag 1 oktober in het zonnetje gezet.

Toernooi 40 jaar Soo Bak-Gi:

Op zondag 30 september was sporthal De Postel in Someren het strijdtoneel voor zo’n vierhonderd Taekwon-Do en Tigers-beoefenaars uit Nederland en Duitsland. De organisatie was in handen van taekwon-do-school Soo Bak-Gi uit Asten. Soo Bak Gi vierde met dit toernooi het 40-jarig bestaan.

Taekwon-do toernooi Soo Bak-Gi:

Op zondag 30 september was sporthal De Postel in Someren het strijdtoneel voor zo’n vierhonderd Taekwon-Do en Tigers-beoefenaars uit Nederland en Duitsland. De organisatie was in handen van taekwon-do-school Soo Bak-Gi uit Asten. Soo Bak Gi vierde met dit toernooi het 40-jarig bestaan. U ziet een sfeerfilmpje. 

Het programma deel 2:

Blowing in the Wind:

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober spelen Muziekvereniging Sancta Maria uit Ommel, Fieramente, combo en diverse solisten de voorstelling ‘Blowing in the wind’, een muzikaal avontuur dat zich afspeelt over de hele wereld. De voorstellingen vinden plaats in De Kluis. Op woensdag 3 oktober was de première.

Opening vernieuwde Ruchte:

Op dinsdag 2 oktober werd de vernieuwde De Ruchte in Someren officieel geopend. Dat gebeurde met het doorknippen van een lint door burgemeester Dilia Blok en wethouder Louis Swinkels.

Sophistic Dance Event Around the World:

Sophistic houdt op zondag 7 oktober in De Klepel in Asten het Sophistic Dance Event met als thema ‘Around the World’. Tijdens de (familie)voorstelling wordt het publiek meegenomen naar verschillende plekken in de wereld waar dans natuurlijk een belangrijke rol speelt.

Tim vijfde en Toon tiende bij Euroskills:

Tijdens EuroSkills, het EK voor beroepen, dat van 26 tot en met 28 september plaatsvond in Boedapest in Hongarije hebben Tim Klessens uit Someren en Toon Hesius uit Lierop prima gepresteerd. Tim Klessens behaalde de 5e plaats bij de wedstrijd Metselen. Toon Hesius werd 10e bij het Tegelzetten. Tim en Toon studeren aan ROC Ter AA/Bouw Infra Mensen Mierlo en daar werden ze allebei op maandag 1 oktober gehuldigd.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 05 oktober 2018 | 19.08 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 oktober 2018 | 18.22 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub