NWC koploper na ruime zege op Oranje Zwart Helmond

NWC uit Asten is de nieuwe koploper in de derde klasse C.

De ploeg van Roel Nabuurs won dankzij een sterke tweede helft met 4-1 van Oranje Zwart Helmond en heeft derhalve de koppositie in handen.

Een gemakkelijke middag had NWC aanvankelijk niet. Tegen de Helmondse opponent kwamen de Astenaren zelfs op achterstand, door toedoen van Christiaan van Veen. Hij verwerkte een scherpe vrije trap tot doelpunt en zette de gasten op 0-1. Lang kon Oranje Zwart niet genieten van de voorsprong, want binnen vijf minuten lag de gelijkmaker al in het netje. Een afstandsknal van Timo Janssen werd nog wel gestopt door Oranje Zwart-keeper John Nelissen, maar linksbuiten Tijs van Tilburg werkte vervolgens de rebound binnen: 1-1. De Helmondse assistent-scheidsrechter Koch vlagde nog wel voor buitenspel, maar arbiter Versteegh liet zich niet kennen en keurde het doelpunt goed. Diezelfde Van Tilburg was tien minuten later wederom trefzeker, toen hij een voorzet van Jeroen van Deursen beheerst in de lange hoek tikte: 2-1. NWC overtuigde niet, maar draaide wel in vlot tempo de achterstand om in een voorsprong.

Na rust ging NWC op jacht naar de beslissende. In de 61e minuut leek de 3-1 te vallen, maar deze treffer werd wél geannuleerd wegens buitenspel. De bal werd weliswaar in eigen doel geschoten, maar daarvoor werd het buitenspelsignaal al gegeven. NWC hield het lang spannend en besefte dat een doelpunt hard nodig was om Oranje Zwart geen illusies meer te geven. Enkele keren werden de bezoekers gevaarlijk, maar NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz hield na rust zijn doel schoon. Hij greep onder meer sterk in bij een dreigend moment van spits Jordi van Wetten, die de Astense doelman bijna te snel af was. Brüsewitz stond zijn mannetje en tikte de bal voor zijn voeten weg. Aan de overkant zeilde een poging van Mark Bosch richting het dak van het doel, maar Nelissen stompte de bal weg. Na 81 minuten beloonde NWC zichzelf wel, want Chesron Geuns zorgde met een subtiele inzet voor de 3-1. Hij schoof de bal met binnenkant voet onder Nelissen door op aangeven van invaller Luuk Castelijns.

Het verzet van Oranje Zwart was gebroken en de thuisploeg kon de wedstrijd probleemloos uitspelen. Het leverde nog één goal op, en de wijze waarop maakte indruk. Van Deursen kreeg de bal ideaal voor zijn rechtervoet en met een fraaie krul scoorde hij de 4-1. In de slotminuten kregen de oranjehemden nog enkele mogelijkheden, maar er kwam geen verandering meer in de score. En dus noteerde NWC een lekkere 4-1-zege op Oranje Zwart en is de formatie van Nabuurs lijstaanvoerder in klasse 3C.

Zondag 14 oktober verdedigen de Astenaren de koppositie in het uitduel tegen Melderslo.

Opstelling NWC Gijs Brüsewitz, Daan Hendrix, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Jeremias Carlos David (86’ Tom Peters), Mark Bosch (84’ Daan Roelofs), Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Tijs van Tilburg (73’ Luuk Castelijns).