Someren speelde op zondag 7 oktober een goede wedstrijd tegen RPC.

De thuisploeg domineerde, maar kwam verrassend op een 0-1 achterstand. Fabio Peters bracht Someren na rust op gelijke hoogte, waarna een eigen doelpunt en een treffer van Luc Bouwmans de 3-1 eindstand opleverden.

Afgaande op de resultaten in de afgelopen seizoenen hoort Someren mee te doen in de top van de tweede klasse, maar dan moet er wel gescoord worden en met het maken van doelpunten hebben de blauwwitten al jaren een probleem.

In de eerste twee wedstrijden scoorde Someren niet, maar tegen RPC werd eindelijk het net weer gevonden.

Hopelijk staat het vizier ook op scherp als de ploeg op zondag 14 oktober aantreedt tegen Wilhelmina’08. Someren speelde de afgelopen jaren regelmatig tegen de bekendste club van Weert, waar coach Dominik Vergoossen vorig seizoen nog actief was.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was op 10 april 2016. Toen zegevierde Someren met 1-2, dankzij doelpunten van Dévi Fondon en Freek van Bussel.

Perrin Hendrix (broer van PSV-er Jorrit) was verantwoordelijk voor de Limburgse eretreffer.

Op dit moment is Wilhelmina’08 het meest scorende team in de tweede klasse F. Dat dankt het team voornamelijk aan de 1-8 overwinning op RPC (dat met negen spelers eindigde). De overige wedstrijden tegen Mierlo-Hout en Hilvaria eindigden in 1-1.

Someren zal waarschijnlijk vertrouwen hebben geput uit de eerste overwinning. Dat smaakt naar meer en krijgt zondag hopelijk een vervolg op sportpark Drakesteyn.

Scheidsrechter Van der Heijden is degene die om 14.30 uur het eerste fluitsignaal zal laten klinken.


Trefwoorden: sv someren wilhelmina08
Geplaatst

dinsdag 09 oktober 2018 | 08.28 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 09 oktober 2018 | 07.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub