Op zaterdag 6 oktober werd in Lierop voor de eerste maal de Lieropse Dorpskwis gehouden.

Er namen 35 teams aan deel.

Om 16.30 uur ging de vier uur durende kwismarathon van start. De ‘kwisboeken’ werden bij De Vurherd afgehaald door de teamcaptains. Op de 35 locaties zaten hun teamleden klaar om aan de slag te gaan. Het kwisboek bestond uit tien categorieën vragen en opdrachten. Naast alle hulpmiddelen, zoals boeken, websites en andere digitale media die gebruikt kunnen worden bij het beantwoorden van de vragen, waren er ook een heleboel hulplijnen uitgezet bij mensen die niet mee konden doen.

De eerste opdracht was het maken van een foto van de kerkklok en wel exact om 17.26 uur. De foto moest er precies zo uitzien zoals in het kwisboek afgebeeld.

In de gymzaal aan de Lijestraat legde een ander teamlid een apenkooiparkoers af zonder met de voeten de vloer aan te raken.

Voor een fysieke opdracht moest je bij de blokhut van Scouting Lierop zijn, waar Herold Dat (bekend van Expeditie Robinson) een afvalrace met diverse opdrachten had georganiseerd. De deelnemers moesten eerst een knoop ontwarren. De twintig besten moesten daarna zo lang mogelijk op een balanspaal staan. De tien besten van deze opdracht moesten zo lang mogelijk aan een ligger blijven hangen. De finale ging tussen de drie beste hangers die een vuur moesten maken en hiermee een touw moesten laten doorbranden. Niels van Lieshout kwam als winnaar uit de bus.

Om 20.30 uur moesten de kwisboeken en een schild met het logo van Lierop ingeleverd zijn in De Vurherd, waar een team klaar zat om alles nog dezelfde avond na te kijken en een winnaar aan te wijzen. 

Intussen was er in de grote zaal een feestavond voor de teams met de coverband Millers Inc.

Aan het eind van de avond werd de winnaar van de eerste Lieropse Dorpskwis bekend gemaakt en dat was het team van De Heuveltjes.

Geplaatst

dinsdag 09 oktober 2018 | 15.32 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 oktober 2018 | 19.50 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub