SIRIS-tv zendt op zaterdag 13 en zondag 14 oktober het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Pand Anneke de Bruijn wordt gesloopt:

Het pand Anneke de Bruijn aan het Koningsplein in Asten gaat definitief tegen de grond. Dat maakte wethouder Henk van Moorsel op vrijdag 12 oktober bekend in het gemeentehuis in Asten.

5 Jaar Repair Café Asten:

Op woensdag 10 oktober vierde het Repair Café Asten het vijfjarig bestaan in het clubhuis van NWC op sportpark 't Root.

Voorbeschouwing Pracht Parenconcert:

Op zaterdag 13 oktober is er weer een Pracht Parenconcert in de gemeente Someren. Burgemeester Dilia Blok en Henk Meeuws vertellen over hoe dit concert in elkaar steekt.

Eerste Lieropse Dorpskwis:

Op zaterdag 6 oktober werd in Lierop voor de eerste maal de Lieropse Dorpskwis gehouden. Er namen 35 teams aan deel.

Opbouw Pompoendagen:

In Museum Klok & Peel in Asten worden van 13 tot en met 21 oktober weer de pompoendagen gehouden, ditmaal onder het motto ‘Pompoendagen in de oertijd’. In de afgelopen weken zijn meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. En daarmee gebeurt van alles.

Gemeentenieuws - Gemeentebegroting Someren 2019:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de gemeentebegroting 2018-2019. Die werd op woensdag 10 oktober in het gemeentehuis gepresenteerd door wethouder van financiën Guido Schoolmeesters.

Het programma deel 2:

Voorbereidingen Pompoendagen:

In Museum Klok & Peel in Asten worden van 13 tot en met 21 oktober weer de traditionele pompoendagen gehouden, ditmaal onder het motto ‘Pompoendagen in de oertijd’. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Expositie en boek Lux et Terra:

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober wordt bij Lux et Terra aan de Oeijenbraak 2 in Lierop een expositie gehouden van de beelden die in het afgelopen jaar vervaardigd zijn. Meerdere beeldhouwers werken, onder supervisie van beeldhouwer Luciën van der Eerden, het hele jaar aan beelden. Aan de expositie doen 23 beeldhouwers mee en in totaal worden ruim 75 beelden tentoongesteld. Dit jaar wordt het een bijzondere gebeurtenis. Want na een lange voorbereidingstijd is een boek over het ontstaan en de ontwikkeling van Lux et Terra gereed.

Somerens Dameskoor 70 jaar:

Somerens Dameskoor is opgericht in 1948. Dat betekent dat het koor dit jaar 70 jaar bestaat. Op zaterdag 13 oktober viert Somerens Dameskoor het 70-jarig bestaan met een gezellig middagconcert in De Ruchte. Tijd om terug te blikken.

Rondleiding vernieuwde De Ruchte:

Op dinsdag 2 oktober werd de vernieuwde Ruchte in Someren officieel geopend. Tim Rijper, manager van De Ruchte, vertelt wat er zoal veranderd is.

Asten Nu - Nieuwe naam Sociaal Team Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor Sociaal Team Asten. Op dinsdag 9 oktober werd in centrum De Beiaard in Asten de nieuwe naam van Steunpunt Guido Asten bekend gemaakt. Met een druk op de knop presenteerde wethouder Janine Spoor de nieuwe naam van het gebiedsteam: Sociaal Team Asten.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 12 oktober 2018 | 12.49 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 oktober 2018 | 08.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub