De voorbereidingen voor het grootste pompoenfestijn Benelux in Museum Klok & Peel in Asten zijn in volle gang.

Weinig kans dat de dinosaurus in de oertijd pompoenen at. Of de mammoet. Maar hadden hier pompoenachtige gewassen gegroeid, dan zouden de herbivoren van toen er zeker van hebben gesnoept. Reuzenvruchten voor reuzenbeesten.

In Museum Klok & Peel in Asten zijn ze bijeengebracht. Onder het motto 'Pompoendagen in de oertijd' wordt daar van 13 tot en met 21 oktober het traditioneel 'grootste pompoenevenement in de Benelux' gehouden.

Ooit begon het pompoenenfeest met het wegen van grote pompoenen op de markt in Asten. In ruim een kwart eeuw is dat feestje voor duizenden bezoekers uitgegroeid tot een geliefd herfstvakantie-evenement.

Dit jaar hebben de organisatoren er wederom alles aan gedaan om van de pompoendagen een feest te maken voor de hele familie. In de afgelopen weken zijn meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept.

Net als in de nieuwe tentoonstelling “Peel aan Zee” wordt in de pompoenenwereld de oertijd zichtbaar gemaakt. Het wordt een mysterieuze wereld met Dino’s , Pompoenmensjes en Pompoendieren. Je komt in deze mysterieuze wereld terecht via een halloweentunnel met uitgesneden pompoenen.

En er is nog veel meer te zien en te beleven. Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen.

Kinderen kunnen Halloweenpompoenen uithollen en kaarsjes maken en hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. En dan zijn er nog dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek, ballonnen vouwen, grimeersessies en zelf kaarsjes gieten.

Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen bezoekers best een hele middag uittrekken. En vanzelfsprekend biedt het entreekaartje ook toegang tot het museum, waar je behalve de 'Peel aan Zee' ook de grootste collectie luidklokken en beiaarden ter wereld kunt bewonderen.

Ook in het centrum van Asten wordt veel georganiseerd. Er worden veel spelletjes en doedingen voor de kinderen uitgezet. Zij kunnen daarmee stempels verzamelen en voor het hele gezin korting verdienen voor nog een museumbezoek, in te wisselen tot en met 6 januari.

Daarmee kan die korting ook gebruikt worden om later het museum te bekijken of voor het volgende familiefeest: Museum in Wintersfeer.

Om het herfstvakantie-uitje tot een feest te maken pendelt tussen 15 en 20 oktober de PompoenExpress - een gratis treintje - tussen museum en dorpscentrum op en neer.


Trefwoorden: pompoendagen museum klok en peel
Geplaatst

vrijdag 12 oktober 2018 | 12.49 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 oktober 2018 | 17.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub