Gemakkelijke zege NWC op Melderslo

NWC uit Asten blijft ook na speelronde vier koploper in de derde klasse C.

De oranjehemden hadden op zondag 14 oktober geen enkele moeite met Melderslo, dat met 0-4 aan de kant werd gezet. Chesron Geuns (tweemaal), Jeremias Carlos David en Douwe Hurkmans kwamen tot score.

Al meteen was duidelijk dat NWC de betere ploeg was op sportpark De Merel. Melderslo kreeg geen moment grip op de Astenaren, die fel en scherp startten. NWC had de bal en werd diverse keren gevaarlijk, onder meer via Jeroen van Deursen en Tijs van Tilburg. Eerstgenoemde knalde op de paal, en in de rebound miste de jonge linksbuiten. Na een klein half uur spelen kwam NWC wél op 0-1, dankzij een kopgoal van spits Chesron Geuns. Hij werd prima in stelling gebracht door Sander van den Eijnde. Binnen vijf minuten wist NWC de score al te verdubbelen, toen Jeremias Carlos David door de Limburgse achterhoede soleerde en afwerkte toen doelman Bas van Westerveld al op de grond lag: 0-2. Op slag van rust viel een indraaiende vrije trap van Luuk Castelijns bijna binnen bij de tweede paal, maar hier kwam Melderslo wel goed weg. Het kwaliteitsverschil was groot vanmiddag in een winderig Melderslo.

De eerste kans na rust was nog wel voor de gasthere. Bart Verheijen stuitte op NWC-goalie Gijs Brüsewitz, maar gauw daarna werd NWC weer gevaarlijk. Een vrije trap van Van Tilburg werd stijlvol gepareerd door Van Westerveld. In de 67e minuut vergrootten de manschappen van Roel Nabuurs de marge tot drie via Geuns. De aanvaller verlengde een poging van Castelijns met succes en zette de 0-3 op zijn naam. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de prima arbiter Bouw deed ook invaller Douwe Hurkmans nog een duit in het zakje door op aangeven van de sterk spelende Castelijns eenvoudig binnen te schieten: 0-4. NWC had geen kind aan Melderslo en boekte een simpele overwinning, waardoor de koppositie nog steviger in Astense handen is. Op zondag 21 oktober komt Helmondia op bezoek op sportpark ’t Root.

Opstelling NWC Gijs Brüsewitz, Daan Hendrix (81’ Novah van der Schouw), Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Jeremias Carlos David, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen (76’ Douwe Hurkmans), Chesron Geuns (76’ Sam Ockers) en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: nwc melderslo chesron geuns
Geplaatst

maandag 15 oktober 2018 | 08.13 uur

Laatst gewijzigd

zondag 06 oktober 2019 | 18.59 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub