Someren zoekt eerherstel tegen Braakhuizen

SV Someren slaagde er op zondag 14 oktober niet in om punten te pakken.

In Weert werd in blessuretijd verloren van Wilhelmina’08: 2-1. Na een 0-1 achterstand kwam Someren op slag van rust op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Freek van Bussel. De tweede helft was nauwelijks het aanzien waard en doelpunten bleven uit tot de 96e minuut. Het betekende de derde competitienederlaag voor Someren in vier wedstrijden.

Op zondag 21 oktober staat speelronde vijf op het programma. Op sportpark De Potacker is Braakhuizen de tegenstander. Dat betekent een weerzien met Jeroen van der Schoot, de Geldropse trainer die eerder ook aan het roer stond bij HVV Helmond. In januari 2016 was Braakhuizen voor het laatst te gast in Someren. Toen won de thuisclub met 3-1 via doelpunten van Freek van Bussel, Ravid Kochavi en Salim Zeroual. In dat seizoen behaalde Someren de derde periodetitel en promoveerde naar de eerste klasse. Braakhuizen eindigde als 13e en moest de tweede klasse na een seizoen vaarwel zeggen.

Op dit moment lijken de rollen omgekeerd. Someren staat na vier wedstrijden op plaats 10, terwijl promovendus Braakhuizen nog ongeslagen is. Met twee gelijke spelen en twee overwinningen zijn de roodzwarten deze competitie prima gestart en blijkt dat ze over een sterk collectief beschikken met gemakkelijk scorende spelers als Anthony de Haan en aanvoerder Mike de Mey.

Someren speelde in de eerdere twee thuisduels beter dan de tegenstander en kan ook op zondag 21 oktober weer rekenen op de steun van het thuispubliek. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ooms.