Café Brein: ‘Sporten, ook met hersenletsel’

Café Brein houdt op maandag 12 november een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het thema van deze avond is ‘Sporten, ook met hersenletsel’.

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Zeker wanneer je getroffen bent door hersenletsel. Het zorgt voor verbetering van de hersenfuncties en geeft positieve energie.

Bovendien kan het de kans op een terugval verkleinen.

Toch kan bewegen lastig zijn omdat je vaak geconfronteerd wordt met lichamelijke beperkingen, vermoeidheid, omgaan met prikkels, onzekerheid en angst.

Deze avond zal gaan over sporten en bewegen met hersenletsel. Waarom is sporten en bewegen belangrijk? Waar kun je terecht voor een passende bewegingsactiviteit? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je last hebt van geheugenproblemen en prikkels?

Gastspreker is Lise van Bokhoven, werkzaam als fysiotherapeut bij Lifestyle Center Laarbeek. Hier wordt een sportprogramma op maat voor mensen met hersenletsel aangeboden. In een rustige omgeving, zonder storende prikkels met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u welkom in Café Brein Helmond.

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser, tel. 0492-590609.


Trefwoorden: caf brein niet aangeboren hersenletsel nah lunchroom de keyser lifestyle center laarbeek lise van bokhoven
Geplaatst

woensdag 17 oktober 2018 | 07.58 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 12 februari 2019 | 06.50 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub