De 28e Pompoendagen in Museum Klok & Peel in Asten trekken veel bezoekers en dat komt ook door het fraaie nazomerweer.

Net als in de nieuwe tentoonstelling ‘Peel aan Zee’ wordt in de pompoenenwereld de oertijd zichtbaar gemaakt. Het is een mysterieuze wereld met dino’s, pompoenmannetjes en pompoendieren. Je komt in deze mysterieuze wereld terecht via een halloweentunnel met uitgesneden pompoenen.

Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen. Er worden ook allerlei culinaire pompoencreaties aangeboden.

Kinderen kunnen Halloween-pompoenen uithollen en kaarsjes maken en hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. En dan zijn er nog dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek, grimeersessies en zelf pompoenkaarsjes gieten.

Ook in het centrum van Asten valt die hele week veel te beleven. Er worden veel spelletjes en doe-dingen voor de kinderen uitgezet. Zij kunnen daarmee stempels verzamelen en voor het hele gezin korting verdienen voor nog een museumbezoek, in te wisselen tot en met 6 januari. Daarmee kan die korting ook gebruikt worden voor het volgende familiefeest: Museum in Wintersfeer. Om eerst het herfstvakantie-uitje tot een feest te maken pendelt tussen 13 en 21 oktober de PompoenExpress - een gratis treintje - tussen museum en dorpscentrum op en neer.


Trefwoorden: pompoendagen
Geplaatst

woensdag 17 oktober 2018 | 14.17 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 oktober 2018 | 15.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub