SIRIS-tv zendt op zaterdag 20 en zondag 21 oktober het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Pompoendagen in de oertijd:

De Pompoendagen bij Museum Klok & Peel in Asten hebben dit jaar als thema ‘Pompoendagen in de oertijd’. De museumtuinen tonen niet alleen een bonte kleurenpracht. Er zijn ook diverse voorhistorische reuzendieren te zien. En dan is er de vertederende Pompelientje Peelpompoen met haar familie. Dit jaar voor het eerst aanwezig en al meteen een kinderhit. SIRIS-stagiaire Pleun Groenendaal maakte een sfeerfilmpje.

Dorpswandeling in Someren:

De dorpswandeling met gids door het centrum van Someren is in 2010 gestart en is al jaren een groot succes. Duizenden deelnemers hebben de afgelopen jaren genoten van de bezienswaardigheden en de verhalen over het verleden en heden van Someren. De wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met heemkundekring De Vonder. Enige tijd geleden gaven burgemeester en wethouders van Someren te kennen graag een dorpswandeling te lopen. Op dinsdag 16 oktober was het zover. De gidsen stonden in het gemeentehuis op de deelnemers te wachten.

75 jaar Streven naar Beter:

Kleindiersportvereniging Streven Naar Beter uit Asten viert dit jaar het 75-jarig jubileum Dat wordt gevierd met een grote Peellandshow op zaterdag 20 en zondag 21 oktober, waarvoor gemeenschapshuis De Klepel omgebouwd wordt tot een kleindierenpark. SIRIS-tv sprak met de bestuursleden Wim Verdeuzeldonk, Henk Verspeek en Jos van Ruijven.

Het programma deel 2:

8e Pracht Parenconcert:

Op zaterdag 13 oktober werd in Someren het Pracht Parenconcert gehouden. Deze achtste editie vond plaats in De Einder in Someren-Eind. Het was weer genieten van muziek, zang, cabaret en gezellig buurten.

Asten Nu - Aanleg ontsluitingsweg Loverbosch:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de aanleg van de ontsluitingsweg Loverbosch aan de Floralaan in Asten. Het startsein voor de aanleg van de weg werd op maandag 15 oktober gegeven door wethouder Henk van Moorsel.

Theo van Mullekom, de man achter het VerwenEvent (deel 1):

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november wordt voor het 13e jaar het VerwenEvent gehouden op Recreatiepark Prinsenmeer in Ommel. De grote man achter dit event is Helmonder Theo van Mullekom. Filmer Chris Jacobs uit Someren maakte een tweeluik met deze bijzondere man in de hoofdrol.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 19 oktober 2018 | 10.45 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 oktober 2018 | 15.04 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub