In Museum Klok & Peel in Asten worden tot en met 21 oktober de Pompoendagen gehouden met als thema ‘Pompoendagen in de oertijd’.

Het is herfstvakantie en het weer is prima. Het gevolg is dat duizenden kinderen en volwassenen de weg naar de Pompoendagen hebben gevonden en nog zullen vinden.

Net als in de nieuwe tentoonstelling ‘Peel aan Zee’ wordt in de pompoenenwereld de oertijd zichtbaar gemaakt. Het wordt een mysterieuze wereld met dino’s, pompoenmannetjes en pompoendieren. Je komt in deze mysterieuze wereld terecht via een halloweentunnel met uitgesneden pompoenen.

Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen. Er worden ook allerlei culinaire pompoencreaties aangeboden.

Kinderen kunnen Halloween-pompoenen uithollen en kaarsjes maken en hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. En dan zijn er nog dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek, grimeersessies en zelf pompoenkaarsjes gieten.

Ook in het centrum van Asten valt die hele week veel te beleven. Er worden veel spelletjes en doedingen voor de kinderen uitgezet. Zij kunnen daarmee stempels verzamelen en voor het hele gezin korting verdienen voor nog een museumbezoek, in te wisselen tot en met 6 januari. Daarmee kan die korting ook gebruikt worden voor het volgende familiefeest: Museum in Wintersfeer.

Om eerst het herfstvakantie-uitje tot een feest te maken pendelt de PompoenExpress - een gratis treintje - tussen museum en dorpscentrum op en neer.


Trefwoorden: museum klok en peel pompoendagen
Geplaatst

donderdag 18 oktober 2018 | 11.33 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 oktober 2018 | 10.33 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub