Ondermaats NWC lijdt puntverlies tegen Helmondia

NWC uit Asten heeft één punt overgehouden aan het thuisduel tegen SC Helmondia: 2-2.

De ploeg van Roel Nabuurs speelde een moeizame partij en maakte het vooral zichzelf lastig, onder meer door een gemiste strafschop en een rode kaart in de slotfase.

De middag begon nog positief voor de oranjehemden. Jeroen van Deursen werd geduwd in het strafschopgebied door Luigi Burhenne en scheidsrechter Laarhoven wees naar de stip. De NWC-aanvaller ging zelf achter de bal staan, maar schoot naast. Enkele minuten later had Van Deursen meer geluk toen hij met een schot wél de verre hoek vond, buiten bereik van doelman Milan Lebens: 1-0. Na een fase zonder echte kansen besloot Van Deursen in een soortgelijke situatie opnieuw uit te halen, maar nu ging zijn inzet voorlangs. Aan de overkant hielp Helmondia-topschutter Amos Letwory een grote kans om zeep na vertwijfeling in de Astense defensie.

Het gevaar op slag van rust kwam van NWC. Eerst ging een uithaal van Chesron Geuns over en even later ranselde Lebens een fraaie vrije trap van Tijs van Tilburg uit de kruising. Na de pauze ging NWC op jacht naar de beslissende treffer, maar eigenlijk werkten de gastheren zichzelf gaandeweg steeds meer in de nesten. Er werden veel foute keuzes gemaakt aan de bal en het spel was te slordig. Een kwartier na rust gaf arbiter Laarhoven ook Helmondia een strafschop, omdat NWC-keeper Gijs Brüsewitz Helmondia-speler Merlin Masikini neerlegde in het zestienmetergebied en de gele kaart ontving. Burhenne schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-1. Routinier Letwory had even later zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar mikte in zeer kansrijke positie opnieuw over. NWC voetbalde ondermaats en kon Helmondia geen pijn doen, tot de 78e minuut. Redelijk uit het niets draaide Geuns knap weg bij zijn tegenstander en trapte de bal in de verre hoek: 2-1. Dat kleine beetje fortuin dat NWC nodig had draaide binnen twee minuten echter weer om in pech. Een diepe bal van Burhenne werd de NWC-verdediging te machtig en Letwory tikte de bal subtiel over de uitkomende Brüsewitz heen: 2-2. Eigenlijk kwam de wedstrijd in de tweede helft pas echt tot leven.

Helmondia knokte voor het punt en probeerde het gelijke spel met alle mogelijkheden over de streep te trekken. NWC werd in de slotfase het gevaarlijkst via Geuns (tweemaal) en invaller Douwe Hurkmans, die beide misten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd moest NWC ook nog eens met tien man verder, toen aanvoerder Martijn Henst een stevige tackle beging op Letwory en van het veld werd gestuurd met een rode prent. Spannend bleef het tot de laatste seconde, maar er kwam geen verandering meer in de stand. NWC en Helmondia deelden derhalve de punten in Asten: 2-2.

Zondag 28 oktober gaat de formatie van Nabuurs, die de koppositie ondanks het puntverlies en het faillissement van Oranje Zwart Helmond (waartegen NWC drie punten pakte die geannuleerd zullen worden) wel behoudt, op bezoek bij HBSV in Hout-Blerick.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Daan Hendrix, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Jeremias Carlos David (81’ Douwe Hurkmans), Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: nwc helmondia
Geplaatst

maandag 22 oktober 2018 | 07.37 uur

Laatst gewijzigd

maandag 22 oktober 2018 | 12.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub