Op dinsdag 23 oktober was de feestelijke start van een bijzondere samenwerking tussen de gemeente Someren en het Varendonck College.

Burgemeester en wethouders ontvingen negen leerlingen met hun docent uit het praktijkonderwijs in het gemeentehuis. Daar maakten zij kennis met hun toekomstige collega’s en werkervaringsplek. Er was zelfgebakken taart van medeleerlingen, een rondleiding en informatie over de toekomstige werkzaamheden.

Someren is een Allemansgemeente; iedereen doet hier mee en dus wil de gemeente een sociaal ondernemer zijn. Zij biedt daarom deze jongeren een plaats om werkervaring op te doen en hierdoor de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Daarnaast is het de bedoeling een voorbeeld en inspiratie te zijn voor andere ondernemers die een bijdrage willen leveren aan de inclusieve samenleving.

De leerlingen worden vanuit het Varendonck College begeleid en gaan onder andere aan de slag als gastheer of gastvrouw in het gemeentehuis. Ook zullen zij met regelmaat de lunch verzorgen en ondersteunen bij bulkwerkzaamheden.


Trefwoorden: varendonck college gemeente someren
Geplaatst

dinsdag 23 oktober 2018 | 15.23 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 23 oktober 2018 | 16.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub