Stichting Centrummanagement Asten hield voor het vierde jaar op rij het evenement ‘Kunst in de winkel’.

Het evenement begon op koopzondag 7 oktober, toen er voor het eerst in 34 etalages in het centrum kunstwerken hingen van 34 verschillende kunstenaars, hoofdzakelijk afkomstig uit Asten.

Op 7 oktober zelf was er een Frans straatje ingericht op de doorsteek tussen de winkels van de Midas en ’t Kompas. Behalve dat je daar een beeldhouwer, kunstschilder, graffitischilder, en kunstfotograaf aan het werk kon zien konden bezoekers zelf een schets maken van een aanwezig model. Er was Franse muziek en natuurlijk stokbrood met alcoholvrije wijn.

De Peelse school had een open dag. Liefhebbers konden daar diverse cursisten aan het werk zien.

In de periode van 7 oktober tot en met 20 oktober bleven de schilderijen en beelden in de etalages hangen/staan.

Belangstellenden konden een kunstroute lopen langs die etalages en mee doen aan de etalagewedstrijd.

Op maandag 22 oktober werden de prijswinnaars van de etalagewedstrijd door het Centrummanagement ontvangen bij Lijstenmakerij/Galerie Marja. Hier werden door de voorzitter 19 prijzen uitgereikt aan de winnaars G. van Doorn, I. Mehari, M. Mehari, M. de Bont, A. Verberne, F. Berkers, R. Jansen, J. van den Heuvel, M. Vervoordeldonk, J. Vinken, S. Jeurgens, S. van de Wiele, J. Boerekamps, J. van Duinhoven, A. van den Heuvel, L. Verberne, S. van Doorn, R. Verbern en, J. de Groot.

Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door Museum Klok & Peel, Herman Joop en door de ondernemers in het centrum van Asten.


Trefwoorden: museum klok en peel lijstenmakerijgalerie marja kunst in de winkel stichting centrum management asten herman joop
Geplaatst

dinsdag 23 oktober 2018 | 14.11 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 oktober 2018 | 17.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub