SIRIS.nl

Expositie Victorien Jaspers en Joep Rooijakkers in Galerie Ave Maria

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober was er in Galerie Ave Maria in Heusden een expositie van beelden in brons van Joep Rooijakkers en schilderijen van Victorien Jaspers.

Joep Rooijakkers uit Meijel maakt gedetailleerde bronzen beeldjes van mens-en dierfiguren. Werkend naar de natuur en met veel aandacht voor typerende lichaamsbouw en beweging weet hij op geheel eigen wijze aan zijn brons plastieken gestalte te geven. De natuur vormt voor hem een bron van inspiratie. Ook blijkt uit zijn werk een zekere voorliefde voor de diverse paarden- en hondenrassen, waarbij zijn gevoel en oog voor expressie, houding en actie resulteert in een vaak verrassende herkenbaarheid.

Victorien Jaspers (1946) schildert vanaf 1990. Vanaf haar jeugd was ze bedreven in tekenen en haar beroep als etaleur heeft qua vormgeving, kleurenpallet en compositie bijgedragen aan het gemak waarmee ze haar onderwerpen op het doek zet. Eigenlijk is elk schilderij in haar ogen een portret van welk onderwerp dan ook. Sinds een aantal jaren heeft zij ook veel plezier in beeldhouwen. Vormen en kleuren zijn ook daarbij heel belangrijk. In Meijel heeft ze jarenlang een eigen expositieruimte gehad aan het Raadhuisplein en in de Dorpsstraat.