Dominant NWC wint met ruime cijfers bij HBSV

NWC uit Asten heeft de koppositie verstevigd. De ploeg van Roel Nabuurs pakte drie punten op bezoek bij HBSV (0-3) en beleefde een zorgeloze middag op sportpark Schansheide in Hout-Blerick.

Chesron Geuns maakte er twee, Leon van den Bosch kwam één keer tot score.

In de eerste minuten van het duel leek het nog niet zo’n gemakkelijke wedstrijd te worden. NWC begon namelijk wat slapjes en ongeconcentreerd, maar het kwaliteitsverschil tussen beide elftallen kwam al snel bovendrijven. In de veertiende minuut slingerde Tijs van Tilburg de bal voor uit een hoekschop en verdediger Leon van den Bosch, die zijn seizoensdebuut maakte, kopte van ruime afstand binnen nadat de bal door niemand werd getoucheerd: 0-1.

De Astense motor begon te draaien en twaalf minuten later lag de 0-2 alweer in het netje. Kilometervreter Douwe Hurkmans onderschepte op het middenveld uitstekend de bal, zag Chesron Geuns vertrekken en bediende de sterke spits op maat. Geuns rondde vervolgens klinisch af: 0-2. Niet veel later profiteerde Van Tilburg bijna van een verkeerde terugspeelbal aan HBSV-zijde, maar de afronding van de jonge linkerspits miste kracht. NWC had het initiatief en was eigenlijk de hele wedstrijd de baas op het veld. Bij vlagen speelden de bezoekers prima positiespel waardoor HBSV eigenlijk continu achteruit werd gedrukt.

NWC besloot na de thee om het gaspedaal nog eens flink in te trappen en binnen enkele minuten was de wedstrijd beslist. Jeroen van Deursen klopte zijn directe tegenstander op snelheid en zette voor op Geuns, die na wat frommelwerk de bal binnentikte: 0-3. HBSV leek rijp voor meer tegentreffers en NWC wilde goede zaken doen voor het doelsaldo, maar het ging in het laatste station van de aanval te vaak fout. De controle was er en het veldspel zag er keurig uit, maar het ontbrak de oranjehemden aan de juiste eindpass om HBSV meer aan het wankelen te brengen.

Coach Nabuurs gunde de A-junioren Damon Claessens en Robin Rijnders hun competitiedebuut in het vaandelteam en eerstgenoemde was dicht bij de 0-4. De invaller zag zijn voorzet bijna binnenvliegen bij de tweede paal, maar de bal ging naast. Ook een poging van Geuns had venijn, maar ook hier keek de Limburgse goalie de bal naast. NWC speelde de wedstrijd freewheelend uit en kwam nauwelijks in de problemen, terwijl HBSV de nederlaag accepteerde. In de stand kwam geen verandering meer waardoor NWC een simpele 0-3-zege noteerde op de formatie uit Hout-Blerick, die daardoor zakt naar plek negen.

NWC blijft lijstaanvoerder en speelt op zondag 4 november de topper tegen runner-up MVC’19 uit Maasbree, dat vooralsnog evenveel punten wist te veroveren als de Astenaren maar een minder doelsaldo kan overleggen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Timo Janssen, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Mark Bosch (63’ Jeremias Carlos David), Douwe Hurkmans, Luuk Castelijns (75’ Damon Claessens), Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (80’ Robin Rijnders) en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: hbsv nwc nwc asten
Geplaatst

maandag 29 oktober 2018 | 07.22 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 oktober 2018 | 10.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub