Cultuur leeft bij ons op school

Vorig jaar is de tweede periode van het project ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ gestart in veel gemeenten in Brabant; zo ook in Asten en Someren.

Het project CmK heeft ten doel om cultuureducatie op school een kwaliteitsimpuls te geven. Inmiddels doen in onze regio veertien scholen voor basis- en voortgezet onderwijs mee aan het traject, waaronder beide locaties van het Varendonck College.

Cultuurplein Asten-Someren en de scholen doen dat in nauwe samenwerking met Kunstloc Brabant.

Naast dit project maken alle leerlingen van het basisonderwijs in Asten en Someren gebruik van een kunstmenu. Zo komen leerlingen in acht jaar tijd in aanraking  met alle kunstdisciplines: theater, muziek, dans, audiovisueel/multimedia, beeldend, literatuur en erfgoed.

Het programma, bestaande uit voorstellingen en kunstprojecten, wordt samengesteld in samenwerking met Kunstloc Brabant, Brabant menu en lokale partners zoals Museum Klok & Peel en vrienden van Cuvoso.

Omdat de scholen behoorlijk trots zijn op het resultaat van hun inspanningen willen ze dat graag aan geïnteresseerden en nieuwsgierigen laten zien.

Dat gebeurt op 29 november in een twee uur durende presentatie, waarin verschillende scholen laten zien aan welke ambities ze werken en op welke manier ze dat uitvoeren.

De plaats, waar dat allemaal gebeurt, is het Varendonck College aan de Kanaalstraat in Someren.

De presentatie duurt van 15.30 tot 17.30 uur.  


Trefwoorden: museum klok en peel vrienden van cuvoso varendonck college kunstloc brabant
Geplaatst

donderdag 01 november 2018 | 13.00 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 30 november 2018 | 07.58 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub