Op woensdag 31 oktober ging de Van Zúmmere en nie Baang-week van start met de opening van de kunstexpositie in de oude Scapinowinkel aan het Wilhelminaplein in Someren.

De expositie werd geopend door burgemeester Dilia Blok en wethouder Theo Maas, die alle twee een schilderij fabriceerden.

De Van Zúmmere en nie Baang-week wordt georganiseerd door het WMO-platform van Someren, in samenwerking met De Peelpioniers.

Tot en met 7 november ziijn er in etalages in het winkelcentrum van Someren kunstwerken te zien, gemaakt door inwoners van Someren en Lierop.

Er zijn diverse activiteiten. Molen Den Evert is open, er zijn gratis yogaworkshops in De Weijers op zondag 4 november, er is een workshop door Herold Dat in de Oude Smederij op maandagavond 5 november en op meerdere dagen kunt u schilderen en keramieken in De Viersprong.

Tot slot is er op woensdagavond 7 november een culturele show in De Ruchte met dansgroep ‘Special Stars, ‘De Weet wie je Band’ en de lancering van de trailer van de speelfilm ‘Van Zummere en nie Baang’.

Het programma:

Vrijdag 2 november 19.30-22.00 uur, zaterdag 3 november 13.00-17.00 uur, maandag 5 november 19.30-22.00 uur, woensdag 7 november

Muzikale Bootcamp ‘Weet Wie je Band’

Vanaf vrijdag 2 november start de Bootcamp  ‘Weet Wie je Band’ in de Comeet onder begeleiding van enkele bandleden van Fever. Muziek wordt als middel gebruikt om je verhaal te vertellen. Inwoners van Someren van alle leeftijden die graag muziek samen willen maken of zingen worden uitgenodigd. Samen werken zij gedurende twee avonden en een middag toe naar een muzikaal optreden van de Weet Wie je Band. Zij treden op tijdens de show in De Ruchte op de laatste avond van de week op woensdag 7 november. Voorafgaand vindt de generale plaats in De Ruchte van 17.00-19.00 uur en de show vangt aan om 20.30 uur. 

Aantal deelnemers: tien muzikanten met een goede balans tussen vocals en muziekinstrumenten. 

De mensen die deze ronde niet mee kunnen doen en waarvoor muziek belangrijk is in hun leven,  nodigen ze vooral uit om naar de ontmoetingsmomenten tijdens de week te komen. Dit kan tijdens het soep eten in het middaguur bij De Ruchte op 1 november of in het muziek- en kunst café de Postel op dinsdagavond 5 november.  Uiteraard  zijn er ook inspirerende ontmoetingen mogelijk tijdens de kick off en eind show. Dit biedt de gelegenheid om elkaar te leren kennen en ideeën te delen hoe we vaker samen vrijblijvend muziek kunnen maken. 

Meld je snel aan via de volgende link https://goo.gl/forms/Rn5N7WbFlmQAchqE3.

Kunstexpositie van onbekende en bekende Somerenaren

Van 31 oktober tot en met 7 november exposeren onbekende en bekende inwoners van gemeente Someren hun werk op meerdere locaties: in de Postelstraat en aan het Wilhelminaplein, bij de bibliotheek en molen Den Evert. Maak kennis met de verborgen verhalen achter de kunst. Je kunt ook zelf kunstzinnig uiting geven wat voor jou Zummere en nie Baang betekent. 

Meld je aan uiterlijk 22 oktober aan via de volgende link https://goo.gl/forms/bhyJuCvrxEZzYvIJ3.

Donderdag 1 november en dinsdag 6 november 9.30-12.00 uur 

Workshop Schilderen in de Viersprong

Neem eens een kijkje in het atelier van de kunstenaars van SWZ in de Viersprong. Ontdek de verborgen schilderverhalen en ga zelf aan de slag met de kwast! Maximaal kunnen per ochtend zes ensen deelnemen aan de workshop. 

Meld je aan uiterlijk 30 oktober via de volgende link https://goo.gl/forms/hzysF8HAo4ECjt0E3.

Vrijdag 2 november, maandag 5 november, dinsdag 6 november 13.30-16.00 uur 

Workshop Keramiek in de Viersprong

Wat maakt de Zummerse kunstenaars van keramiek zo uniek? Ontdek zelf de techniek van keramiek en ga in gesprek over de verborgen kunstverhalen van de kunstenaars van SWZ in de Viersprong. 

Maximaal aantal deelnemers per middag:  vier mensen

Meld je aan uiterlijk 30 oktober via de volgende link https://goo.gl/forms/hzysF8HAo4ECjt0E3.

Vrijdag 2 november 19.00-20.30 uur

Mindfullness voor mannen door Geert Bukkems. Aanmelden via https://goo.gl/forms/BYOpLCYCdCaKlzoc2.

Zaterdag 3 november 14.00-15.30 uur

Yoga Workshop door Miranda van den Berg van Yoga Ruimte bij de Molen Den Evert. Yoga is voor iedereen. Yoga versterkt je lichaam, je bent actief bezig met je adem waardoor je je meer bewust wordt van je lichaam, je houding en en je energie. Tijdens deze workshop neemt Miranda je mee door een aantal yogastijlen. Zij vertelt hierover en mensen zullen het ook gaan ervaren.

Omdat de yoga buiten wordt gegeven volgen ze ook het ritme van de natuur. Bij koeler weer zullen ze wat actievere houdingen inplannen. Bij regen kunnen ze binnen in het museum van Molen Den Evert. Doe gemakkelijk zittende kleding aan. Als je een sportmat of Yoga mat hebt breng deze dan mee, zo ook een fleece deken. Miranda zorgt dat er ook voldoende matten aanwezig zijn voor mensen die geen mat hebben. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

Meld je aan uiterlijk 1 november via de volgende link https://goo.gl/forms/Xme94WCVGg0PyNsB3.

Zaterdag 3 november 14.00-15.30 uur

Verhalenjacht met geocaching vanaf de molen in de omgeving van De Donck en de Kleine Aa. Vanaf Den Evert start een verhalenjacht van 5 km. Ga samen op jacht en ontdek bij wie het persoonlijke verhaal hoort. Voor de kinderen is er ook een geo-cachingtrail uitgezet. 

Meld je aan uiterlijk 1 november via de volgende link https://goo.gl/forms/Xme94WCVGg0PyNsB3.

Zondag 4 november 14.00-15.00 uur

Yin Yoga workshop van Yoga Saba door Thea Langeler in gemeenschapshuis De Weijers. Maak kennis op zondagmiddag met Yin Yoga, geschikt voor iedereen met of zonder ervaring. Neem eens de tijd voor jezelf en ontspan je lichaam en je mind. Deelname is gratis. 

Maximaal aantal deelnemers: 12

Meld je aan uiterlijk 1 november via de volgende link https://goo.gl/forms/DnViVOpmlL4atL0k1.

Maandag 5 november 19.00-21.00 uur

Workshop, YES 'T REGENT, It is all about mindset door Herold Dat in De Oude Smederij,  ingang Hoornmanstraat 18-20, Someren

Doe mee met de mentale workshop van Herold Dat. "Ontdek hoe jij zelf de baas kunt blijven over je eigen gedachten en emoties. In onze 24/7 maatschappij is het jezelf staande houden niet vanzelfsprekend, ons oeroude stresssysteem is in de huidige tijdsgeest niet genoeg. Ik spreek over hoe jij jouw energie kan managen en je eigen mindset kan bepalen. Leer op je eigen mentale kracht te vertrouwen, zodat je meer veerkracht krijgt, het vuurtje in jezelf aanwakkeren stopt namelijk nooit." Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. 

Meld je snel aan uiterlijk 2 november via de volgende link https://goo.gl/forms/kIzeBGIvmT4p9A6j1

Woensdag 7 november 13.15-16.00 uur

Muzikale workshop bij de Viersprong

Wissel samen verhalen uit met andere bezoekers van SWZ in de Viersprong door middel van het samen maken van muziek. Deelname is gratis. 

Maximaal aantal deelnemers: 6 personen

Meld je aan uiterlijk 1 november via de volgende link https://goo.gl/forms/hzysF8HAo4ECjt0E3

Dinsdag 6 november 10.00-13.00 uur

Vertoning van drie impactmovies van Pepijn en Niels, studenten van Sint Lucas, bij besloten bijeenkomst over Samenwerking in de zorg. 

Gemeente Someren houdt een werkbijeenkomst voor zorg- en welzijnsaanbieders uit Someren en de regio over samenwerking in het sociale domein. Alleen organisaties op uitnodiging van de gemeente Someren hebben hiertoe toegang. De filmpjes vertellen persoonlijke verhalen over thema’ s zoals huiselijk geweld en posttraumatische stress syndroom. Een van de filmpjes heeft een prijs gewonnen en wordt tevens vertoond tijdens de Dutch Design Week. 

Dinsdag 6 november 19.30-20.30 uur

Muziek- en Kunstcafé in sporthal de Postel 

Kunstenaars en andere verhalenvertellers ontmoeten elkaar in De Postel voor het delen van verhalen en het samen muziek maken met percussiegroep De Vrolijke Noot. 

Meld je aan uiterlijk 5 november via de volgende link https://goo.gl/forms/alDVPdociSzjdXO43

Woensdag 7 november 19.30-21.30 uur

Van Zummere en nie Baang Show

Op de laatste avond van de week is er een feestelijke culturele avond. De ‘Weet Wie je Band’ treedt dan op met meerdere muzieknummers. Muziek wordt afgewisseld met persoonlijke verhalen van de muzikanten en via onder meer dans en korte toneelvoordrachten van Somerenaren die hebben meegedaan aan activiteiten in de week. De trailer van de film Van Zummere en nie Baang wordt gelanceerd. Ter afsluiting van de avond wordt het nieuwe digitale platform Samen voor Someren naar voren gebracht dat ondersteuning kan bieden aan Somerenaren om de opgedane ideeën tijdens de week een vervolg te geven. 

Meld je snel aan via de volgende link https://goo.gl/forms/vm3i1cxsNHSccRED3


Trefwoorden: van zummere en nie baang week kunstexpositie wethouder theo maas burgemeester dilia blok
Geplaatst

donderdag 01 november 2018 | 15.37 uur

Laatst gewijzigd

maandag 05 november 2018 | 15.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub