SIRIS.nl

Expositie ‘Feeling Blue’ in Bibliotheek Someren

In het kader van de Van Zùmmere en Nie Baang-week vindt in Bibliotheek Someren aan de Molenstraat van maandag 5 november tot en met 31 december de expositie ‘Feeling Blue’ plaats.

De exposerende kunstenaars willen met hun werk aandacht vragen voor depressieve gevoelens onder jongeren en zichtbaar maken wat er leeft en mag zijn.

Voor de openingstijden zie www.bibliotheekhelmondpeel.nl.  

“Feeling Blue”
“Mijn hoofd zit vol. Ik kan niet rustig denken. Alles draait. Er is geen overzicht meer. Hoe kom ik hier uit? En wat wil dit zeggen? ...
Wat al deze vragen willen zeggen is voor iedereen anders.

Afgelopen zomervakantie voelde ik inspiratie om op een creatieve manier deze vragen in beeld te brengen.
Het werd een puzzel met veel glasstukjes die uiteindelijk zijn versmolten in vier glasobjecten. Ze vertellen mijn idee en mijn gevoel dat past bij “Feeling Blue”.

Deze inspiratie werd vervolgens een uitdaging en een kunstproject waarin ik de ontmoeting en verbinding met jongeren wilde maken. Creativiteit en het zichtbaar maken van diepere emotie en gevoelens, juist bij jongeren! De gedachten even loslaten en op een creatieve manier weergeven. De dingen waarover je liever niet praat een plekje geven. Ik ben dan ook heel trots op iedereen die heeft meegewerkt aan dit project. Samen willen we aandacht vragen voor depressieve gevoelens onder jongeren, willen we zichtbaar maken wat er leeft en mag zijn.

Netty Vereijken