NWC wint gezapige topper van MVC’19

NWC uit Asten heeft uitstekende zaken gedaan in de top van het klassement. De oranjehemden wonnen zonder te overtuigen met 3-0 van nummer twee MVC’19, waardoor de koppositie is verstevigd.

De topper was nog geen tien minuten oud of NWC had de 1-0 al in het netje liggen. Jeroen van Deursen werd op de rechterflank gelanceerd, dacht een seconde na en poeierde de bal vanuit een moeilijke hoek achter MVC’19-keeper Stan Caris: 1-0.

NWC had de tegenstander beet, maar vergat tot meer doelrijpe kansen te komen. Gaandeweg kwamen de bezoekers uit Maasbree wat meer in het spel voor en dat leidde tot enkele grote kansen. Gepruts in de Astense verdediging resulteerde bijna in de gelijkmaker, al had NWC geluk dat aanvaller Daan Peters in kansrijke positie over het doel van Gijs Brüsewitz schoot. Drie minuten daarna kopte MVC-captain Ron van den Kerkhof op de lat na een voorzet vanaf rechts. De thuisploeg was niet bij de les en mocht van geluk spreken dat de voorsprong behouden bleef.

Op slag van rust toonde NWC nog twee wapenfeiten. De eerste keer via Timo Janssen, die zijn inzet gekeerd zag worden door de jonge Limburgse doelman Caris. Laatstgenoemde moest wel capituleren toen vleugelspits Jeremias Carlos David naar binnen kwam, de bal goed legde en met een krul voor de 2-0 zorgde. Op het juiste moment sloeg NWC toe, zonder écht te overtuigen.

In de tweede helft kon NWC wat meer achterover leunen en dat deed men ook. MVC was niet bij machte om de spanning terug te brengen in het duel, al miste Peters een dot van een kans door oog in oog met Brüsewitz naast te schieten. Ook hier kwam NWC goed weg.

Het tweede bedrijf was zeker niet leuk om te aanschouwen. De formatie van trainer Roel Nabuurs probeerde op zakelijke wijze de drie punten te verdedigen, in de wetenschap dat MVC eigenlijk geen vuist kon maken. NWC grossierde in balverlies en slordigheden, maar besliste de topper wel voortijdig. In de 81e minuut zette Carlos David zijn tweede treffer op zijn naam door via Caris binnen te schieten nadat Chesron Geuns de bal slim voor zijn teammaat liet lopen: 3-0. Nabuurs bracht debutant Aziz Sabbar nog binnen de lijnen ten faveure van Luuk Castelijns en zag hoe zijn elftal zonder problemen de wedstrijd uitspeelde op een haast lenteachtig en goedgevuld sportpark ‘t Root.

NWC heeft door de winstpartij een punt voorsprong op de nieuwe achtervolger Liessel en gaat, na een onderbreking van één week, op zondag 18 november op bezoek bij Blerick.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Daan Hendrix (78’ Leon van den Bosch), Ruud Leenen, Luuk Castelijns (87’ Aziz Sabbar), Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (83’ Tijs van Tilburg) en Jeremias Carlos David.


Trefwoorden: mvc nwc jeroen van deursen jeremias carlos david
Geplaatst

zondag 04 november 2018 | 18.23 uur

Laatst gewijzigd

zondag 04 november 2018 | 17.28 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub