Stichting Vrienden van CuVoSo 15 jaar

Op 19 november 2003 zag de stichting Vrienden van CuVoSo het levenslicht.

De eerste bestuursleden waren Ben van Bussel, wijlen Jan Swinkels, Henk Hoeben en Wim van den Broek, alle vier directeuren van Somerense scholen met een hart voor de culturele vorming van kinderen.

De nieuwe stichting kreeg als doelstelling ‘Het verlenen van financiële en materiële steun voor de exploitatiekosten van de Stichting Culturele Vorming Basis- en Speciaal Onderwijs Gemeente Someren’.

Zo werd het basis- en speciaal onderwijsveld in Someren ondersteund om culturele activiteiten op het gebied van drama, muziek, dans, beeldende en audio visuele vorming alsmede literatuur te organiseren.

Het 15-jarig bestaan van de Vrienden van Cuvoso wordt op donderdag 22 november gevierd op een heel speciale wijze.

De groepen 7 en 8 van alle Somerense basisscholen en de SBO De Brigantijn gaan per bus naar Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Om 10.45 uur brengt de complete Philharmonie Zuidnederland samen met de percussiegroep Percossa het programma Rhythmix.

Deze voorstelling is opgenomen binnen de jaarplanning van Cultuurplein Asten-Someren dat onder de bezielende leiding staat van coördinator Ine van de Ven.

Rhythmix is een muzikale live show vol actie en reactie met vele mooie luistermomenten met muziek van fantastische componisten als Ravel, Sjostakovitsj en Kabalevski. Het concert dompelt leerlingen onder in de uitdagende wereld van het grote klassieke symfonieorkest en de ritmische gedrevenheid van Percossa.

Vóór het bijwonen van het concert worden de jonge concertbezoekers muzikaal voorbereid door middel van digitaal lesmateriaal dat bestaat uit filmpjes van de dirigent en de spelers van Percossa.


Trefwoorden: cultuurplein asten-someren vrienden van cuvoso ben van bussel ine van de ven wim van den broek henk hoeben jan swinkels
Geplaatst

dinsdag 06 november 2018 | 12.02 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 06 november 2018 | 11.02 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub