Zàonikaovenden bij De Meerpoel

Traditiegetrouw houdt carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren ook dit seizoen weer de ‘zàonikaovenden’ en de ‘zàonikmiddig’.

Op zaterdagavond 9 februari, zondagmiddag 10 februari, vrijdagavond 15 februari en zaterdagavond 16 februari valt er in Hotel Centraal weer volop te genieten van zàonik, cabaret en muziek van de bovenste plank.

Anders dan voorgaande jaren vindt de kaartverkoop digitaal plaats.

Vanaf 1 december start de openbare verkoop via de www.cvdemeerpoel.nl/kaartverkoop. De kaartjes kosten € 14, inclusief garderobe.  

De avond wordt geopend door Vorst Boudewijn in het bijzijn van de nieuwe Prins, Adjudant Peter en de Raad van Elf.

Er staan weer drie topzàonikers uit de regio in het Meerpoelschip te weten Andy Marcelissen, Rob Scheepers en Zilverennarrenkap winnaar 2018 Rob Bouwman. De vierde tonprater op zaterdag 9 februari is Frank Schrijen, op 10 en 15 februari Freddy van den Elzen en op de laatste avond René van den Heuvel. Daarnaast is er cabaret van de groep Stenzil, Kivit & Menders en natuurlijk zal de eigen Prinsengarde weer schitteren en zal de prinselijke Hofkapel zorgen voor de muzikale invulling.

De avonden beginnen stipt om 19.30 uur en de zondagmiddag begint stipt om 14.00 uur.

Andy Marcelissen: Met zijn typische droge Brabantse humor weet hij als geen ander hoe hij zijn publiek kan entertainen. Naast de tv-werkzaamheden bij Omroep Brabant als weerman Henk Huppelschoten, namen de Brabantse theaters de laatste jaren een groot deel van zijn tijd in beslag. Hij struinde alle Brabantse theaters af, met groot succes. Overal liepen de schouwburgen vol. Dit jaar is het gelukt om hem strikken voor het Meerpoelschip. Voor welk typetjes hij kiest, is nog een verrassing. Maar dat er wederom een stortvloed aan grappen, anekdotes en bizarre kronkels voorbijkomt, dat staat vast.

Rob Scheepers: Naast tonprater is hij actief als columnist, fervent twitteraar en was hij te zien in de tv-reeks van ‘Padoem Patsss, de oneliner show’ (VARA/BNN). Vele mediaoptredens later weet ook de rest van Nederland hoe grappig Rob is.  Op dit moment toert hij langs theaters met zijn voorstelling “Kom Maar Op”. Voor het welbekende Meerpoelschip maakt hij altijd tijd. Vol energie en overtuiging zal hij ook dit jaar weer een fantastische goede buut neerzetten. 

Rob Bouwman: Al sinds 1992 staat hij op het podium met de amusementsgroep Hers en Dwers, die in 2014 ter ziele ging. Omdat hij altijd heeft gezegd dat hij de ton in zou gaan als ze ooit zouden stoppen, heeft hij na vier jaar vooruit schuiven toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Tekst geschreven en hup de ton in. Met een absurd verhaal rijdt hij met een taxi naar Porto en neem hij de zaal mee. Hiermee won hij vorig jaar nog de Zilver Narrenkap in Keiebeitersland.                                                                                                                                                   

Freddy van den Elzen: Als entertainer begon Freddy in 't Tunneke in Schijndel.  Nu brengt hij als tonproater met verschillende uiteenlopende  typetjes de mensen aan het lachen. Het verhaal en de grappen moeten leuk zijn, maar met mimiek en spelen met het publiek kan hij de mensen pijn aan hun kaken laten krijgen. Hij houdt  er gewoon van om mensen te laten lachen. Hij komt als Janus den dekker. De perfecte blind date vindt hij zichzelf, maar wat wil je dan ook met zo'n look.

Frank Schrijen: Frank is dé aangewezen persoon om het Meerpoelschip te versieren met “Lekkere Humor”. Binnen no-time de zaak aan de rol en blijft hij z´n publiek van A tot Z boeien. Volgens velen één van de betere conferenciers van Nederland met spitse teksten en een onnavolgbare mimiek

René van den Heuvel: Na enkele jaren voor eigen publiek te hebben gestaan besloot René in 2015 mee te doen met Kletstoernooi ‘de Goeie To(o)n’. Hij werd hier boven verwachting goed ontvangen en wist de finale te bereiken. Tijdens deze finale kreeg hij een wildcard voor het Keiebijters Kletstoernooi uitgereikt. Bij de Meerpoel komt hij als D’N HEAVEN DEVIL. Sinds kort is hij lid van motorclub De Heaven Devils. Een klein motorclubje dat zich probeert te vergelijken met de "grote jongens" maar het op alle fronten net niet is. Een leuk verhaal over de avonturen van deze motorclub waarbij de rijvolgorde zeer belangrijk is.  ‘Wiel voorop, ik achter Wiel, voor Rob, Rob achterop.’                                                                                                                                                

Cabaretgroep Stenzil, Kivit & Menders: Tenor Stenzel, meesterpianist Kivits en tenor Menders brengen u muzikaal cabaret zoals u nog nooit eerder zag. In Concerto Tricolore versmelten humor en klassieke muziek op een heerlijke manier. Verrassend origineel maar altijd herkenbaar.

De Prinselijke Hofkapel verzorgt zoals gebruikelijk de muzikale omlijsting.  Kom op tijd, want de avonden beginnen stipt om klokslag 19.30 uur en op zondagmiddag begint de voorstelling om 14.00 uur.


Trefwoorden: hotel centraal meerpoel zaonikaovenden carnavalsvereniging de meerpoel
Geplaatst

vrijdag 09 november 2018 | 10.24 uur

Laatst gewijzigd

zondag 10 februari 2019 | 16.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub