Stichting Blues Someren heeft in samenwerking met café In D’n Herberg een optreden geregeld van de Rory Gallagher-coverband Bullfrog Taste Express.

Dit optreden vindt plaats op zaterdag 17 november in café In d’n Herberg aan het Postelplein in Someren.

Het optreden start om 21.00 uur.

De entree is gratis.

Aan bezoekers wordt gevraagd om een geruite blouse aan te trekken, omdat dat het kenmerk van Rory Gallagher was.

Centraal staat Rory Gallagher, de helaas veel te vroeg overleden Ier die met zijn afgeragde Strat is verworden tot een regelrecht icoon in de bluesrock.

The Bullfrog Taste Express heeft, als het op muzikale ervaring aankomt, een rijkelijk gevulde schatkist. Zo maakte voorman Wilko van Beek deel uit van onder meer I’ve Got The Bullets (de band waarmee Frédérique Spigt doorbrak), terwijl hij met de hardrockformaties Hammerhead en Perfect Strangers in de jaren tachtig en negentig de hele wereld rondreisde.

Nico Groen is vooral bekend is als blues/rockdrummer en hij speelt op dit moment bij Sidewalk-Sally, Bullfrog Taste Express en diverse andere bands/projecten. Verder speelde hij onder andere met Herman Brood, Hans & Candy Dulfer, Adje van den Berg, Krystl en tourde hij zelf in het voorprogramma van Rory Gallagher.

Bassist Eric de Boer staat intussen al een slordige drie decennia op de Nederlandse podia. Zo speelde hij jarenlang in het trio rond Anand Mahangoe, eind jaren negentig uitgeroepen tot beste gitarist van ons land.    


Trefwoorden: bullfrog taste express dn herberg rory gallagher
Geplaatst

vrijdag 09 november 2018 | 10.28 uur

Laatst gewijzigd

zondag 18 november 2018 | 08.08 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub