SIRIS-tv zendt op zaterdag 10 en zondag 11 november het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Koninklijke onderscheiding Herman Kuijpers:

Herman Kuijpers uit Heusden ontving op woensdag 7 november de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hubert Vos speldde Herman het lintje op in Hart van Heuze.

Vogeltentoonstelling Zang & Kleur:

Vogelvereniging Zang en Kleur uit Asten houdt op zaterdag 10 en zondag 11 november een vogeltentoonstelling in Hart van Heuze in Heusden. Op vrijdag 9 november werden de vogels gekeurd.

39e Hubertusjacht in Someren:

Zaterdag 3 november werd in Someren voor de 39e keer de Hubertusjacht gehouden. De meute honden volgde een van tevoren uitgelegd geurspoor. De dag begon met een plechtige Jagersmis in de Lambertuskerk met als voorganger pastoor Pieter Scheepers. De mis werd opgeluisterd door de sonneurs Les Veneurs de Brabant. Na de mis werden de deelnemers op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Dilia Blok en daarna vond op het Wilhelminaplein de zegening van de meute en paarden plaats door pastoor Scheepers en werd het Hubertusbrood uitgedeeld. De slipjacht eindigde met de 'kill' in de nabijheid van De Hoyse Hoeve. SIRIS-stagiaire en filmer Maartje de Bruijn volgde de Hubertusjacht op de voet.

B&B Hoeve Nijssen winnaar Nederlandse B&B prijs:

B&B Hoeve Nijssen, gelegen aan de Dijkstraat in Asten, is de winnaar van de Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2018. De winnaar werd op dinsdag 30 oktober bekend gemaakt op de jaarlijkse Pronkkamerdag in Dordrecht. Miranda Nijssen vertelt hoe blij ze is met deze overwinning.

Dialoogsessie Prodas:

De Kinderraad van Prodas helpt bedrijven met vragen en probleemstukken. Op dinsdag 6 november gingen de leerlingen van de Mariaschool in Someren in dialoog met OVS, gemeente, ondernemers en de Rabobank over de kansen die zij zien om het wonen, werken en winkelen in het centrum van Someren te versterken. De dialoogsessie vond plaats in de raadzaal van de gemeente Someren.

Opening restaurant De Ruchte:

Op dinsdag 6 november werd in De Ruchte in Someren het nieuwe restaurant officieel in gebruik genomen. Dit restaurant wordt bestierd door cliënten van ORO.

Petazziedag Antoniusschool bij SIRIS:

De Antoniusschool in Heusden houdt twee keer per jaar een petazziedag. Eén van de onderdelen is een bezoek aan de SIRIS-studio in Someren. Daar mogen de kinderen, samen met de SIRIS-stagiaires, een videoclip maken. Toevallig was in Someren de tweewekelijkse markt. Dus gingen ze daar naar toe.

Het programma deel 2:

Wie wordt de 55e prins van De Meerpoel?:

Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren viert dit jaar het 55-jarig bestaan en dat is in carnavalskringen een jubileumjaar. Op zaterdag 10 november vindt het Prinsenbal plaats in zalencentrum Centraal. Voorzitter Ruud Meeuws en prins Niels I vertellen wat er allemaal gaat gebeuren.

Nieuw boek Cees Verhagen over moordenaar Jan Kwint:

Geschiedenisschrijver Cees Verhagen uit Someren presenteert op zondag 25 november zijn nieuwe boek uit. Het boek is tachtig bladzijden dik en is in full color gedrukt met veel tekeningen, kaarten en foto’s. Het is een stukje lokale geschiedenis over de moordenaar Jan Kwint.

Theaterprogramma november in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand november 2018.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 09 november 2018 | 14.35 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 november 2018 | 16.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub