SIRIS.nl

Film The Square in De Ruchte

Op woensdag 21 november draait in het filmtheater van De Ruchte in Someren de satirische speelfilm The Square, winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe als beste buitenlandse film.

De film speelt zich af in de wereld van de moderne kunst. 

Aanvang 20.00 uur.

De entree bedraagt € 5.

Meer info en kaartjes: www.deruchte.nl.

Het verhaal:

Christian, senior-curator van een museum voor hedendaagse kunst in Stockholm, is een spin in het web van de kunstwereld; hij zet kunstenaars op de kaart, windt sponsoren om de vinger, stuurt collega’s aan en beweegt zich arrogant en bewust van zijn macht door de kunstwereld. Hij heeft een hoge positie, rijdt in een Tesla en praat met kunstkenners , kunstenaars en critici in de potsierlijke geheimtaal van de kunstwereld.

Twee gebeurtenissen doorkruisen Christians succesvolle carrière. Hij wordt beroofd van zijn mobiel en portemonnee en een cynische PR-actie van de marketingafdeling rond het interactieve kunstwerk The Square ontploft in het gezicht van het museum. Plotseling leert de altijd wat passieve Christian zichzelf en zijn plek in de wereld kennen. Is hij werkelijk zo humaan en progressief als hij dacht?

De regisseur is een meester in sociale ontmaskering, waarbij hij iedereen een spiegel voorhoudt. Dwarse geestige en vaak hoogst ongemakkelijke satire, maar ook een lust voor het oog, met fraai camerawerk, bijzondere locaties en uitstekende acteurs.