Op maandag 12 november startte AutoMaatje Asten-Someren, een samenwerking tussen Onis Welzijn en de ANWB.

De opening vond plaats op één van de meest markante plekken tussen de twee gemeenten. Burgemeester Dilia Blok van Someren en wethouder Janine Spoor van Asten ontmoetten elkaar onder ‘de brug’. Zij werden voor deze gelegenheid door een vrijwilliger van AutoMaatje naar deze plaats gereden.

Een AutoMaatje vervoert in zijn/haar eigen auto een minder mobiele plaatsgenoot, tegen een vergoeding van € 0,30 per kilometer.

Zodat mensen zo veel en zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk leven.

Een AutoMaatje kan voor allerlei vervoer worden ingezet, zoals voor een bezoek aan het ziekenhuis of voor een verjaardagsbezoek. 

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Asten-Someren, neemt uiterlijk twee werkdagen van tevoren contact op om de rit aan te vragen.

Een medewerker van Onis Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers en geeft aan wat de rit ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. 

Vrijwilliger of deelnemer worden? Inwoners van Asten en Someren die graag willen deelnemen of vrijwilliger willen worden bij AutoMaatje kunnen contact opnemen met Silvia Bouwmans en Mireille Bohnen via tel. 0493-441266 of e-mail automaatje@oniswelzijn.nl.


Trefwoorden: onis welzijn anwb automaatje automaatje asten-someren wethouder janine spoor burgemeester dilia blok
Geplaatst

dinsdag 13 november 2018 | 14.42 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 november 2018 | 13.42 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub