Na de goeie en verrassende start van de promovendus ST Someren/NWC lijkt het team nu even een dip te zitten.

Na de verloren wedstrijd vorige week tegen Maarssen, na een 0-2 voorsprong, was het dit keer Nooit Gedacht uit Geffen dat met maar liefst 0-4 wist te winnen op sportpark De Potacker.

In de eerste helft was het spel van de blauwwitten niet om aan te zien. Er was te weinig strijd en het was inspiratieloos. In balbezit werd de bal meestal snel bij de ploeg uit Geffen ingeleverd en zo kon Someren/NWC niet veel anders dan verdedigen en hopen het doel schoon te houden. De eerste domper kreeg de thuisploeg in de 20e minuut al te verwerken. De al weken goedspelende en misschien wel onmisbare Ruth Zegwaard moest geblesseerd het veld verlaten. Haar plaats werd ingenomen door Sanne van Diepen. De volgende domper was tien minuten later, toen Someren/NWC voor de zoveelste keer de bal bij een Nooit Gedacht-speler in wist te leveren. Deze bedacht zich geen moment en wist van ongeveer twintig meter de bal snoeihard in de kruising te knallen. Een absolute wereldgoal van Nooit Gedacht. Deze 0-1 was tevens de ruststand.

Someren/NWC begon beter aan de tweede helft. Met de wind in de rug ging het ten strijde om te proberen zo snel mogelijk langszij te komen. Er werd hard gewerkt, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven. De normaal zo sterke voorhoede van de thuisploeg wist geen kans te creëren en zo bleef Nooit gedacht makkelijk op de been. De gasten probeerden de score via gevaarlijke counters te verdubbelen. In de 63e minuut met succes, toen Nooit Gedacht op een 0-2 voorsprong kwam. Vanaf dat moment gingen de blauwwitten alles op alles zetten om toch te proberen die aansluitingstreffer te maken. Maar de ploeg was na de 0-2 lamgeslagen. Nooit Gedacht wist makkelijk het doel schoon te houden. In de slotfase van deze wedstrijd moest de gifbeker voor de thuisploeg helemaal leeg, Nooit Gedacht wist twee keer vanuit de counter te scoren en de eindstand van 0-4 op het scorebord te zetten.

Zondag 18 november wacht een hele belangrijke wedstrijd. Dan moeten ze afreizen naar Amsterdam waar hekkensluiter Buitenveldert op Someren-NWC wacht. De ploeg uit de hoofdstad wist nog geen wedstrijd te winnen dit seizoen.

De aftrap op sportpark Buitenveldert is om 14.30 uur.

Verslag: Ivo Veltrop.

 


Trefwoorden: nooit gedacht someren-nwc
Geplaatst

dinsdag 13 november 2018 | 11.34 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 november 2018 | 11.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub