SIRIS-tv zendt op zaterdag 17 en zondag 18 november het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Eindejaarsactie OVS:

Op donderdag 15 november startte de OVS Eindejaarsactie met een ontbijt voor alle deelnemende winkeliers en sponsoren. Het ontbijt, dat al om 7.00 uur begon, vond plaats in In d’n Herberg in Someren. Burgemeester Dilia Blok verrichtte, samen met Moniek Peeters, voorzitter van de OVS en wethouder Louis Swinkels, de officiële aftrap van de Eindejaarsactie.

Nieuwe slijterij Uw Drankspecialist:

Op vrijdag 9 november vond de officiële opening plaats van de nieuwe slijterij Uw Drankspecialist aan de Emmastraat 51 in Asten. Eigenaar Patrick Smits leidt ons rond.

Bouw van vijf energiezuinige woningen gereed:

De bouw van vijf energiezuinige huurwoningen aan de Lienderweg in Asten is gereed. Samen met de gemeente Asten en BurgtBouw werd dit op woensdag 14 november gevierd. Bij de woningen was er een symbolische sleuteloverdracht waarna de woningen bezichtigd konden worden.

Lukas van den Heuvel Jubileumprins:

Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren presenteerde op zaterdag 10 november de 55e regent van De Meerpoel. De onthulling vond plaats in Zalencentrum Centraal. In de residentie Ons Café trof SIRIS-tv Prins Lukas I en Prinses Karin.

Het programma deel 2:

AutoMaatje van start:

Op maandag 12 november startte AutoMaatje Asten-Someren, een samenwerking tussen Onis Welzijn en de ANWB. De opening vond plaats op één van de meest markante plekken tussen de twee gemeenten: burgemeester Dilia Blok van Someren en wethouder Janine Spoor uit Asten ontmoetten elkaar onder ‘de brug’. Zij werden voor deze gelegenheid door een vrijwilliger van AutoMaatje naar deze plaats gereden.

Kerk Heusden wordt belevingskerk:

Het parochiebestuur van de Franciscusparochie en de locatieraad van Heusden hebben vergevorderde plannen om de H. Antonius van Paduakerk in Heusden om te vormen tot een belevingskerk. Ton Wijnen van de locatieraad vertelt wat de plannen zijn.

Plaatsing sculptuur in Someren-Eind:

Op vrijdag 16 november werd de sculptuur, voorstellende Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming, die voorheen boven de ingang van de kerk hing, geplaatst op de toren aan de Lambertusstraat in Someren-Eind.

Zonnepanelen op dak in Sterrenwijk:

Woningbouwvereniging Bergopwaarts is in de Sterrenwijk in Asten bezig met het renoveren van de daken van maar liefst 76 woningen. Tanja Liebers, directeur-bestuurder Bergopwaarts, geeft tekst en uitleg.

Stef Velings jeugdprins van 't Meerpoeleke:

De jeugdafdeling van carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren, ’t Meerpoeleke, presenteerde op zaterdag 10 november de nieuwe hoogheden en de nieuwe Jeugdraad van Elf. De onthulling vond plaats in Zalencentrum Centraal. In de residentie Ons Café trof SIRIS-tv de nieuwe jeugdprins Stef Velings en de nieuwe jeugdadjudante Guusje Endevoets.

Asten Nu - stand van zaken gemeenschapshuis Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het nieuwe of vernieuwde gemeenschapshuis in Asten. Die keuze moet nog gemaakt worden. Wethouder Janine Spoor en projectleider Dietmar Schrijnemakers vertellen over welke fase we ons nu in bevinden.

Theaterprogramma november in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand november 2018.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 16 november 2018 | 17.32 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 23 november 2018 | 09.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub