Superieur NWC zet Blerick opzij

Het blijft NWC uit Asten voor de wind gaan in de derde klasse C.

De formatie van Roel Nabuurs won op zondag 18 november overtuigend van Blerick (0-4) en blijft dus koploper met de topper tegen Liessel in het vooruitzicht. Mark Bosch, Sander van den Eijnde, Chesron Geuns en Jeroen van Deursen waren trefzeker voor de bezoekers.

Het klasseverschil tussen Blerick en NWC was in de beginfase nog niet zozeer te merken. De eerste kans was voor de Astenaren, waarbij Ruud Leenen te weinig kracht achter de bal kon zetten nadat Jeroen van Deursen had voorgegeven. Na een klein half uur spelen legde Mark Bosch aan voor een afstandsknal en de middenvelder poeierde de bal prachtig in de kruising: 0-1. NWC had Blerick op de knieën en verzuimde al snel voor de tweede treffer te zorgen. Van Deursen ontfuselde een Limburgse verdediger de bal, maar zijn pass op Chesron Geuns was vervolgens te onzorgvuldig waardoor de grote mogelijkheid op 0-2 in rook opging. NWC zette vroeg druk op de Blerickse defensie, die daardoor meerdere keren in de problemen raakte. NWC was de betere partij, maar hield de spanning in het duel.

Dat gold ook voor de tweede helft. Het veldspel van de gasten was dik in orde en ook de organisatie stond als een huis. NWC-goalie Gijs Brüsewitz hoefde slechts enkele keren in actie te komen, maar echt gevaarlijk werd Blerick eigenlijk nooit. Na rust kreeg NWC een karrevracht aan kansen, maar telkens stond het vizier aan Astense zijde niet op scherp. Blerick-doelman Dylan Hauser bokste een pegel van Van Deursen weg, twee minuten later raakte Geuns het zijnet nadat hij de bal uitstekend had meegenomen op aangeven van Jeremias Carlos David. De enige doelpuntenmaker tot zover, Bosch, had ook in het tweede bedrijf een poging van afstand in huis maar mikte nu net naast. De grootste mogelijkheid was voor Van Deursen, die van dichtbij zag dat Hauser zijn inzet knap keerde. De rechteraanvaller van NWC werd prachtig in stelling gebracht door Carlos David, die de bal strak voorgaf. Van Deursen ging niet veel later opnieuw op Hauser af, maar schoot voorlangs. De genadeklap kon maar niet worden uitgedeeld, totdat Blerick aan de noodtrem trok en de watervlugge Van Deursen van achteren werd neergetikt in het strafschopgebied. Sander van den Eijnde ging achter de bal staan nadat arbiter Van Bree de penalty toekende, maar miste in eerste instantie. In de rebound had de linksback meer geluk: 0-2.

NWC speelde een sterke tweede helft en kon de score in de slotfase toch nog uitbreiden. De mooiste aanval van de middag leverde de 0-3 op, welke begon bij sluitpost Brüsewitz. Hij zag Luuk Castelijns helemaal vrij staan op het middenveld, wierp de bal naar hem toe en Castelijns lanceerde Van Deursen. Diens voorzet werd binnengelopen door Geuns: 0-3. In de slotminuten had Van Deursen eindelijk geluk in de afronding en bekroonde hij zijn actieve spel met een goal. Weer was de 28-jarige snelheidsduivel zijn directe tegenstander Roy Rohwer te snel af en joeg hij de bal hard tegen de netten: 0-4. In een wedstrijd waarin NWC veel kansen miste, werd toch nog een fraaie eindstand op het scorebord gezet tegen een kansloos Blerick. Daarmee werd de zege van extra glans voorzien.

De equipe van Nabuurs is nog steeds de nummer één in klasse 3C en laat bijna wekelijks zien dat men op die plaats thuishoort. Als NWC de topper tegen buurman Liessel, zondag 25 november op sportpark ’t Root, ook in winst weet om te zetten, dan is de ploeg hard op weg om de favorietenrol voor de titel waar te maken.

Opstelling NWC Gijs Brüsewitz, Timo Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch (75’ Merijn van Brussel), Douwe Hurkmans, Luuk Castelijns (86’ Daan Hendrix), Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Jeremias Carlos David (82’ Tijs van Tilburg).


Trefwoorden: blerick nwc
Geplaatst

zondag 18 november 2018 | 20.02 uur

Laatst gewijzigd

maandag 19 november 2018 | 07.31 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub