NWC steviger aan kop na zege op concurrent Liessel

NWC (Asten) heeft het gat met runner-up Liessel vergroot naar vier punten.

In het onderlinge treffen op zondag 25 november op sportpark ’t Root werd de concurrent én buurman afgetekend met 4-1 verslagen. Vleugelspits Jeremias Carlos David was de grote uitblinker met drie doelpunten en een assist.

Voorafgaand aan de derby had NWC een puntje voorsprong op de Liesselnaren, die vooralsnog alleen
verloren van Ysselsteyn (1-0). De oranjehemden lieten vanaf minuut één zien dat de punten in Asten
moesten blijven, want het initiatief lag bij de thuisploeg. In de dertiende minuut was het Chesron
Geuns die binnenkopte na een ingestudeerde vrije trap, die voorgegeven werd door Jeremias Carlos
David: 1-0. Liessel was nog wel dicht bij de 1-1 toen linksback Roy Vedder de paal raakte via NWCdoelman
Gijs Brüsewitz, maar verder werden de gasten niet echt gevaarlijk. Even later raakte ook NWC het houtwerk via Jeroen van Deursen, die het eens met een poging achter zijn standbeen probeerde maar de lat trof.

De formatie van trainer Roel Nabuurs gaf op slag van rust nog even flink gas en zette Liessel met de rug tegen de muur. In de 38e minuut pareerde de Liesselse keeper Tim van Loon nog een inzet van Carlos David, maar even later ging de onzeker ogende sluitpost enorm in de fout bij een inzet van diezelfde Carlos David. Zijn houdbare schot glipte door de handen van Van Loon waardoor NWC de marge vergrootte: 2-0. De Astense linkerspits kreeg het op zijn heupen en knalde twee minuten later ook nog de 3-0 tegen de netten, nadat hij de bal uitstekend meekreeg van de sterk spelende spits Chesron Geuns. De topper was daarmee in één klap beslist.

Na rust hoefde NWC niet zozeer meer aan te vallen, en Liessel had niet de kracht om de gastheren te
doen bibberen. De tweede helft was daardoor wat minder leuk om te aanschouwen. Toch werd het
nog even spannend toen het jonge Liessel in de slotfase wat meer risico’s ging nemen. NWCaanvaller
Carlos David raakte nog wel de lat uit een corner van Luuk Castelijns, maar vervolgens kwamen de Liesselnaren wat meer in het spel voor. De boomlange centrumspits Luuk Engels maakte koppend de 3-1 uit een hoekschop waardoor NWC even van slag raakte. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter De Bruin besliste NWC het duel alsnog via de man van de wedstrijd Carlos David, die de bal onder Van Loon door wist te schuiven en daarmee zijn hattrick completeerde: 4-1.

Door de overtuigende driepunter gaat NWC nog steviger aan kop en is de voorsprong op de withemden vier punten geworden. De Astenaren staan er dus riant voor in de derde klasse C, met in het vooruitzicht
een uitduel tegen Helden op zondag 2 december.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Daan Hendrix, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch (74’ Robin Rijnders), Douwe Hurkmans (53’ Merijn van Brussel), Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen,
Chesron Geuns (87’ Leon van den Bosch) en Jeremias Carlos David.


Trefwoorden: nwc liessel jeremias carlos david
Geplaatst

zondag 25 november 2018 | 20.53 uur

Laatst gewijzigd

maandag 26 november 2018 | 07.46 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub