NWC na rust voorbij Helden

NWC gaat vrolijk door met het winnen van wedstrijden. De formatie van Roel Nabuurs boekte op zondag 2 december, dankzij een sterke tweede helft, met 1-3 in en tegen Helden.

Clubtopscorer Chesron Geuns (tweemaal) en Jeroen van Deursen maakten de Astense treffers.

NWC had in Helden al vroeg op voorsprong kunnen komen. Middenvelder Mark Bosch had de bal ideaal voor zijn voeten om eens uit te halen, maar produceerde een schot zonder kracht. Het was eigenlijk een van de weinige mogelijkheden die NWC voor rust kreeg. De oranjehemden speelden te slordig en leken niet helemaal bij de les. Dit leverde een grote kans op voor Helden-speler Guus Maessen, die helemaal vrij voor het Astense doel opdook. Maessen raakte de bal totaal verkeerd waardoor NWC goed weg kwam. Namens de gasten had Merijn van Brussel, die de geblesseerde Douwe Hurkmans verving, een aardige poging in huis, maar die verdween naast het doel van de Limburgse sluitpost Nick Bouten. NWC besefte dat het beter moest, en kon de rustpauze goed gebruiken om de verbeterpunten aan te kaarten.

Die onderbreking van een kwartier deed de bezoekers goed. NWC kwam uiterst scherp, fel en fanatiek uit de kleedkamer en zat binnen drie minuten op rozen. Een pass van Ruud Leenen, die in de tweede helft van het centrum naar de rechtsbackpositie verhuisde, was perfect voor de vertrekkende Jeroen van Deursen. Diens voorzet werd via de binnenkant van de paal binnengekopt door Chesron Geuns: 0-1. Luttele seconden later maakte Geuns voor open doel zijn tweede op aangeven van
Jeremias Carlos David (0-2), waardoor de wedstrijd al snel gespeeld leek.

Vanaf het eerste fluitsignaal na rust van de pas negentienjarige arbiter Janssen, die een prima partij floot, was NWC de baas op
het veld en kon Helden niets anders dan tegenhouden. De Astenaren schakelden een paar tandjes bij waarna het kwaliteitsverschil duidelijk te zien was. Helden werd direct bij de keel gegrepen en het initiatief lag bij NWC. Het enige wapenfeit van Heldense zijde werd onschadelijk gemaakt door doelman Gijs Brüsewitz, die een verraderlijke vrije trap van routinier Ton Peeters pareerde. Een minuut later lag de bal aan de overkant in net netje dankzij Van Deursen, die de bal via het lichaam van goalie Bouten binnen schoot nadat hij werd gelanceerd door Geuns: 0-3. Het fraaiste moment moest toen nog komen. Carlos David nam een voorzet vanaf links vol op de pantoffel, maar zijn prachtige knal belandde in het zijnet. Het leverde de buitenspeler wel applaus op van het NWC-publiek.

Coach Nabuurs kon rustig doorwisselen en zag dat zijn team nog enkele keren gevaarlijk werd, maar gescoord werd er niet meer door de lijstaanvoerder. Dat deed Helden nog wel via captain Peeters. Hij verscheen vrij voor het doel van Brüsewitz en maakte klinisch af: 1-3. Eigenlijk het enige minpuntje van deze middag, waarin NWC opnieuw de veel betere ploeg was en wederom drie
punten kon bijschrijven.

Met nog twee competitieduels te gaan in 2018 ziet de situatie er riant uit, want het verschil in punten met achtervolger Liessel blijft vier. Op dinsdag 4 december om 20.00 uur komt NWC in bekerverband in actie, en wel in Overloon tegen tweedeklasser SSS’18. Zondag 9 december is het Nederweertse Merefeldia in Asten om 14.00 uur de opponent.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Daan Hendrix (46’ Leon van den Bosch), Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch, Merijn van Brussel, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (74’ Tijs van Tilburg) en Jeremias Carlos David (85’ Daan Roelofs).


Trefwoorden: vv helden nwc asten nwc
Geplaatst

maandag 03 december 2018 | 07.54 uur

Laatst gewijzigd

maandag 03 december 2018 | 11.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub