Het eerste vrouwenteam van ST Someren /NWC verloor de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Fortuna’54 met duidelijke en terechte cijfers.

Na het grote bekerverlies eerder dit seizoen tegen de Limburgers (0-5) werd het dit keer 0-4.

Fortuna’54 eindigde vorig seizoen, toen nog onder leiding van Sandra Swinkels, als nummer 2 in de competitie en heeft Fortuna tot de laatste dag gestreden voor een plek in de topklasse. Dit seizoen begon rommelig voor de groenwitten, waar al vrij vroeg
de trainer opgestapt was. Nu lijkt de rust en het vertrouwen terug te zijn bij deze ploeg, want er zijn nu vier wedstrijden op rij gewonnen. Ze klimmen langzaam naar de top 3.

De thuisploeg speelde een zeer slechte eerste helft.  Deels kwam dit ook door de sterke tegenstander, maar er werd gewoon te weinig tegenover gezet. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Iris van Stiphout, maar echt uitgespeelde kansen kregen de gasten niet. Door uiteindelijk twee corners en een verdwaalde voorzet, die via de tweede paal binnenviel, ging Someren/NWC met een 0-3 achterstand de rust in.

In de tweede helft gaf Someren/NWC wat meer tegenstand. Zeker in de duels. De strijd en de passie waren er weer, maar de thuisploeg was niet bij machte om het Fortuna’54 nog moeilijk te maken. De Limburgse verdediging stond onder leiding van Robin van Dael als een huis en ze gaven geen kans weg. Het zou zelfs in de blessuretijd nog erger worden voor Someren/NWC, toen Fortuna ‘54 wederom vanuit een corner, de eindstand van 0-4 op het scorebord wist te zetten.

Met nog wedstrijd te spelen voor de winterstop, staat Someren/NWC met 15 punten op een mooie vierde plaats. 

De eerste seizoenshelft wordt afgeslote met een lastige uitwedstrijd tegen VV Trekvogels uit Nijmegen, waar oud-Someren-speelster Anke Janssen vol trots de aanvoerster is.

De aftrap is om 14.30 uur op Sportpark De Kwakkenberg in Nijmegen.

Verslag: Ivo Veltrop.


Trefwoorden: fortuna 54 someren-nwc
Geplaatst

dinsdag 04 december 2018 | 08.13 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 04 december 2018 | 11.22 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub